Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: Παξοί τα νησιά του πάθους

Πραγματοποιήθηκε και στην Θεσσαλονίκη η παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα Γιώργου Λεκάκη με τίτλο «Παξοί τα νησιά του πάθους». Ο Σύλλογος Κερκυραίων Β. Ελλάδος «Οι Φαίακες» ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση, έδωσε το «παρών» και την υποστήριξη του στον συγγραφέα και στις εκδόσεις «Ερωδιός» (τηλ. 2310-282.782). Η παρουσίαση έγινε την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 στην αίθουσα του βιβλιοπωλείου «Αριστοτέλειον». Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του συγγραφέα, ο οποίος μίλησε λιγότερο για το βιβλίο του και αφιέρωσε μία εκτενή και τεκμηριωμένη παρουσίαση της ιστορίας, του πολιτισμού, και της λαογραφίας του νησιωτικού συμπλέγματος των Παξών. 
Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους παριστάμενους, οι οποίοι με πολλή προσοχή και ενδιαφέρον, πληροφορήθηκαν και έμαθαν άγνωστα στοιχεία και γεγονότα, που αφορούσαν τα πανέμορφα νησιά μας. Μεγάλη επίσης ήταν και προσφορά του συγγραφέα στην τουριστική προβολή των νησιών. Εξ άλλου τον τομέα αυτό ακουμπά και το μεγαλύτερο μέρος του εν λόγω συγγραφικού έργου του Γιώργου Λεκάκη.
Ο Σύλλογος Κερκυραίων « Οι Φαίακες » προβάλλει την έκδοση με όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει και συγχαίρει τον συγγραφέα για την αγάπη του και την προβολή των νησιών μας, καλεί τα μέλη και τους φίλους του να εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη τους με το εν λόγω ενημερωτικό αλλά και απαραίτητο βιβλίο. Να σημειωθεί ότι, ο συγγραφέας στην ομιλία του, αναφέρθηκε και επεκτάθηκε και στα άλλα νησιά, όπως στην Κέρκυρα και στα Διαπόντια Νησιά – Οθρωνούς, Ερείκουσα, Μαθράκι.
Περισσότερα για τον συγγραφέα Γιώργο Λεκάκη – που είναι χρόνια συνεργάτης της εφημερίδος «Ενημέρωση» (Ιονίων νήσων και Δυτ. Ελλάδος) - μπορεί κανείς να διαβάσει στην ιστοσελίδα του www.lekakis.com
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε πλήθος πνευματικού κόσμου της Θεσσαλονίκης (καθηγητές, συγγραφείς, ιατροί, νομικοί, δικηγόροι, δημοσιογράφοι), ο βουλευτής Κιλκίς κ. Κ. Κιλτίδης, κ.ά.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
« Οι Φαίακες »
Μερκουρίου 10, Ντεπό-Θεσσαλονίκη, Τ.Κ.: 546 55
Τηλ./Φαξ: 2310-423812 – κιν.: 6945274679

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου