Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: Παρουσίαση του βιβλίου «Τζόνι και Λούλου»

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011, στις 19:30, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27 & Αλεξάνδρου Σβώλου) η παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βάσιας Τζανακάρη «Τζόνι και Λούλου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Μεταίχμιο». Την εκδήλωση διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Άρης Δημοκίδης, η δημοσιογράφος Αναστασία Γρηγοριάδου και η ίδια η συγγραφέας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα: Η Βάσια Τζανακάρη γεννήθηκε στις Σέρρες το 1980. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στη Θεσσαλονίκη. Ζει στην Αθήνα. Με το πρώτο της βιβλίο 11 μικροί φόνοι: ιστορίες εμπνευσμένες από τραγούδια του Nick Cave (Μεταίχμιο, 2008), ήταν υποψήφια για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω. Διηγήματά της έχουν περιληφθεί σε συλλογικά έργα (Ελληνικά Ονόματα, Κέδρος) και έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά έντυπα αλλά και στον ηλεκτρονικό τύπο, στο διαδίκτυο. Ασχολείται με τη μετάφραση, έχει διατελέσει αρχισυντάκτρια του περιοδικού Ποπ και Ροκ και αρθρογραφεί σε διάφορα έντυπα και sites.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Τζόνι και η Λούλου είναι δύο ωραίοι τύποι. Ερωτευμένοι, ασυμβίβαστοι, γύρω στα τριάντα. Η απόλυση της Λούλου φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή τους. Μέχρι τότε παρατηρούσαν τον κόσμο να διαλύεται, τώρα παρασύρονται και οι ίδιοι μαζί του. Κρατιούνται ο ένας απ’ τον άλλον για να επιβιώσουν σε μια Αθήνα που σιγοβράζει. Ώσπου μια πρόταση τους σπρώχνει να φύγουν. Ξεκινούν για ένα road-trip με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, ταξιδεύοντας σε παιδικά καλοκαίρια, οδυνηρές οικογενειακές σχέσεις και στην αρχή του έρωτά τους. Περισσότερα στο site ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου