Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε:Educartoon - Μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής για τους μαθητές μέσα από τη ματιά του βραβευμένου σκιτσογράφου Μιχάλη Κουντούρη


Η ομάδα της educartoon παρουσιάζει την πρώτη εκστρατεία ενημέρωσης που σχεδίασε για εκπαιδευτικούς και μαθητές, με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή. Στόχος του προγράμματος είναι η διαμόρφωση σωστής οδικής κουλτούρας των αυριανών οδηγών. 
Η καινοτομία του εκπαιδευτικού προγράμματος συνίσταται στα μέσα που χρησιμοποιεί: Τη γελοιογραφία, το σκίτσο, τα animated spots, εργαλεία που στα χέρια των εκπαιδευτικών γίνονται το «μαγικό ραβδάκι» που θα ξυπνήσει το ενδιαφέρον των μαθητών, θα τους εξάψει τη φαντασία και θα κάνει τη γνώση παιχνίδι και βίωμα. Η γελοιογραφία είναι τέχνη, ψυχαγωγική, εύστοχη, επίκαιρη. Διηγείται ιστορίες, μεταφέρει μηνύματα και μιλάει με οξυδέρκεια στη γλώσσα των παιδιών.

Ο βραβευμένος σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης προσφέρει το κατάλληλο υλικό: Σκίτσο καθαρό, έντονα χρώματα και πηγαίο χιούμορ στις γελοιογραφίες του που γίνονται και διδακτικές. Προβληματίζει για λανθασμένες πρακτικές στην οδήγηση, ευαισθητοποιεί για σωστή οδική συμπεριφορά θίγοντας θέματα όπως το αλκοόλ στην οδήγηση, τη  ζώνη ασφαλείας, τη χρήση των κινητών στην οδήγηση, το σεβασμό στον πεζό.
Οι καταρτισμένοι συνεργάτες της educartoon (εκπαιδευτικοί, συγκοινωνιολόγοι, πανεπιστημιακοί κ.ά) επενδύουν τις γελοιογραφίες με κείμενο: Τεκμηριώνουν επιστημονικά και διαμορφώνουν προτάσεις για το εκπαιδευτικό υλικό που θα αποτελέσει τον οδηγό του παιδαγωγού στην τάξη.
Στην έκθεση παρουσιάζονται τα 25 πρωτότυπα έργα του Μιχάλη Κουντούρη. Παράλληλα προβάλλονται τα animated spots που ετοίμασαν ειδικά για την έκθεση φοιτητές της Σχολής Ορνεράκη.
Η ομάδα της educartoon αποτελείται από ανθρώπους καταρτισμένους στα παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά θέματα που συνεργάζονται για να προσφέρουν νέο υλικό διδασκαλίας σε ανήσυχους εκπαιδευτικούς μέσα από τη γελοιογραφία, το σκίτσο, τα κόμικς, τα animated spots. Στόχος μας είναι η προβολή της γελοιογραφίας ως διδακτικού μέσου και η συσπείρωση καλλιτεχνών και εκπαιδευτικών γύρω από αυτήν.

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου Γ' Σεπτεμβρίου, Ιουλιανού 33 - 35 & Πατησίων, Αθήνα, τηλέφωνα: 210 8816187.

Πηγή: elculture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου