Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: Η Αργεντινή απαγορεύει την πώληση του iPhone για την ενίσχυση της οικονομίας

Η Αργεντινή έχει μπλοκάρει προσωρινά τις πωλήσεις συγκεκριμένων ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως το iPhone και το BlackBerry, με σκοπό την σταθεροποίηση της εγχώριας οικονομίας όπως αναφέρει δημοσίευμα του AppleInsider.
H κυβέρνηση της Αργεντινής ισχυρίζεται ότι η απαγόρευση των προϊόντων αυτών έγινε με σκοπό την μείωση της αύξησης του πληθωρισμού και της διόρθωσης της διαφοράς μεταξύ του εθνικού νομίσματος και του αμερικανικού δολαρίου. Η χώρα προτρέπει τις εταιρείες να κατασκευάσουν εργοστάσια στη χώρα ή να συνεργαστούν με τοπικές εταιρείες για την κατασκευή των προϊόντων τους προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση. Ήδη η RIM σκέφτεται την συνεργασία με τοπικό εργοστάσιο για να συνεχίσει τις πωλήσεις στην περιοχή.

Άλλοι κατασκευαστές τηλεφώνων, όπως η Motorola, Nokia και Samsung, έχουν μετακινηθεί ή κατασκευάσει εργοστάσια στην περιοχή μετά την εφαρμογή νόμου στη χώρα που επέβαλε επιπλέον φόρο εισαγωγής προϊόντων στον ήδη υπάρχοντα ΦΠΑ. Η νέα απαγόρευση είναι προέκταση προηγούμενης απόφασης του υπουργείου σχετικά με την άρση της άδειας για αυτόματη εισαγωγή συγκεκριμένων smartphones αναγκάζοντας εταιρείες όπως η Apple και η RIM να περιμένουν από 60 μέχρι 180 μέρες για την έγκριση των προϊόντων τους από το τελωνείο.
Φαίνεται ότι η απαγόρευση αυτή έγινε κάπως ξαφνικά μιας και υπάρχουν ακόμα αναφορές στο iPhone στην ιστοσελίδα του επίσημου παρόχου της χώρας αν και δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της συναλλαγής.

ΠΗΓΗ: IPHONEHELLAS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου