Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2011

Το spotaki άναψε: «Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που... μας ανέθρεψαν!»


Μ' ένα χαμόγελο, ζεστά βλέμματα και παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, εθελοντές και προσωπικό της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής επισκεφθήκαμε την Παρασκευή, 23.12.11, άπορους ηλικιωμένους συνανθρώπους μας, στην Ελευσίνα και τα Μέγαρα για να παραδώσουμε τρόφιμα, να τους μεταφέρουμε τις θερμότερες ευχές μας και να τους δείξουμε τον σεβασμό που τους οφείλουμε! Με την πολύτιμη υποστήριξη εταιριών και απλών πολιτών, το πρόγραμμα συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων προς ηλικιωμένους που μας έχουν ανάγκη, συνεχίζεται και την Παρασκευή, 30.12.11, στο Κορωπί όπου θα διανεμηθεί βοήθεια σε 150 άτομα της 3ης Ηλικίας.
Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα, μας έχουν επηρεάσει όλους και ακόμα περισσότερο την ευπαθή ομάδα των ηλικιωμένων, οι οποίοι είδαν τις συντάξεις τους να μειώνονται δραματικά. Είδαν δραστικές περικοπές στο κοινωνικό κράτος και εντεινόμενη βία με αποτέλεσμα την - σε πολλές περιπτώσεις -  πλήρη αίσθηση μοναξιάς και αδυναμίας. 
Στη συγκυρία αυτή, η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, αισθάνεται οτι η κοινωνία, με όλες τις δομές της, πρέπει να σταθεί δίπλα στους ανθρώπους αυτούς. Είναι τώρα κάτι περισσότερο από αναγκαίο να στρέψουμε το βλέμμα και το ενδιαφέρον μας στους ηλικιωμένους γονείς, συγγενείς και συμπολίτες μας για να ενισχύσουμε την ασφάλεια και την αξιοπρέπειά τους και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά τους. 
Η ΜΚΟ ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ προχωρά σε μια ακόμη δράση με σκοπό να νιώσουν οι ηλικιωμένοι πως η κοινωνία στέκεται δίπλα τους. Ξεκινήσαμε πιλοτικά ένα  Επισιτιστικό Πρόγραμμα (συγκέντρωση & διανομή προϊόντων) με το μήνυμα : 

«Προσφέρουμε τροφή σε εκείνους που... μας ανέθρεψαν!»

στις περιοχές Ελευσίνας, Μεγάρων, Αγίας Μαρίνας και Κορωπίου, με τη φιλοδοξία η δράση αυτή να συνεχιστεί και μετά την εορταστική περίοδο και σε άλλες περιοχές. 
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, με συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια και υλοποιείται σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες και τα ΚΑΠΗ των αντίστοιχων Δήμων. 
 Η υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης πραγματοποιείται με την ουσιαστική συνδρομή των εταιριών: 
CocaCola Τρία Έψιλον, GREEKPOL, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Super market, Ζυμαρικά Μέλισσα – Κίκιζας, KONBA A.E.B.E. – Κονσερβοποιία Βορείου Αιγαίου, Teleperformance Hellas, CRETA FARMS, ΝΗΡΕΥΣ, ΑΒΕΝΚΟ ΑΕ, Ξενοδοχείο ΜΙΝΩΑ και café – bar restaurant Malibu. Εταιρείες που αποδεικνύουν την υψηλή αίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης. 
Συγκινητική είναι και η ανταπόκριση των πολιτών στην ανοιχτή πρόσκληση προσφοράς που απευθύναμε. Καθημερινά, απλοί καθημερινοί άνθρωποι, προσφέρουν ό,τι μπορούν (ρύζι, όσπρια, ζυμαρικά, ζάχαρη, κονσέρβες, γάλα) από το υστέρημά τους για την ενδυνάμωση του προγράμματος. 
Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2011, στην Ελευσίνα και στα Μέγαρα, ενώ θα επαναληφθεί στις 30 Δεκεμβρίου 2011 στο Κορωπί και στην Αγία Μαρίνα, με το προσωπικό της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής, εθελοντές, αλλά και με τη συνδρομή των κοινωνικών λειτουργών των Δήμων & των ΚΑΠΗ στους οποίους απευθυνόμαστε. 
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στην Εθνική Γραμμή SOS 1065 ή στο 210 6990885.
Διαβάστε εδώ την ανάρτηση  Η πρώτη δράση πραγματοποιήθηκε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου