Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Το spotaki άναψε: Το αγροτικό «χωριό» ΑΓΡΟΡΑΜΑ στην Agrotica

Τους προβληματισμούς για την συνολική τοπική ανάπτυξη επαναφέρει, επισημαίνουμε με χαρά, το επιδεικτικό αγροτικό «χωριό» ΑΓΡΟΡΑΜΑ μέσα στην Agrotica (Θεσσαλονίκη, 1-5 Φεβ 2012, περίπτερο 7). Το ΑγρΟραμα είναι ένα άτυπο δίκτυο επιχειρήσεων παραγωγής προϊόντων και υπηρεσιών του αγροτικού χώρου, που σκοπό έχει την προώθηση τοπικών προϊόντων, τεχνημάτων και υπηρεσιών σε μεγάλες εκθεσιακές διοργανώσεις, προβάλοντας ταυτόχρονα την συνέργεια όλων των τομέων της οικονομίας για να επιτευχθεί η πολυπόθητη τοπική ανάπτυξη.
Η συμμετοχή των αγροτών, κατοίκων της υπαίθρου, στο επιδεικτικό χωριό ΑγρΟραμα δεν προϋποθέτει συνδρομή ή οποιοδήποτε άλλης μορφής αμοιβές πέρα από το κόστος συμμετοχής στην κάθε έκθεση. Απλά συμφωνούν όλοι να συμμετέχουν στον ίδιο χώρο προβάλλοντας τον τόπο, την πρόταση για συνολική τοπική ανάπτυξη, ως επιδεικτικό «χωριό» ΑγρΟραμα.
Σημαντικό στοιχείο της συλλογικής συμμετοχής είναι ότι κάθε επιχείρηση εμφανίζεται στον κατάλογο αυτοτελώς, τιμολογείται και συμμετέχει ανεξάρτητα, σε προκαθορισμένο χώρο 4, 6 ή 8 τ.μ. με την δωρεάν υποστήριξη και τεχνογνωσία του ΑγρΟραμα.
Το ΑγρΟραμα, ακριβώς λόγω μόνο της συγκεντρωτικής παρουσίας όλων στον ίδιο χώρο, και πάλι με την υποστήριξη της HELEXPO, προσφέρει πολύ μεγάλες ευκαιρίες και εκπτώσεις, ενώ ακριβώς επειδή το σημαντικό είναι η συμμετοχή και η συνολική παρουσία, εξασφαλίζει την παρουσία των μικρών και πολύ μικρών αγροτικών και άλλων δραστηριοτήτων σε πολύ ελκυστικές τιμές, σε μικρούς κατάλληλους χώρους (stand).
Στην έκθεση Agrotica του 2012 το ΑγρΟραμα θα "στηθεί" περιστασιακά για πέντε ημέρες στο Περίπτερο 7 της ΔΕΘ, στο ίδιο περίπτερο με τις Περιφέρειες και τους Δήμους. Η «συγκατοίκηση» με τους φορείς όπως σε κάθε έκθεση δημιουργεί επιπλέον κίνηση λόγω των εκδηλώσεων που διοργανώνονται.
Ο αγροτικός τομέας είναι ο μόνος τομέας που μπορεί στον ταχύτερο δυνατό χρόνο αν βγάλει την Ελλάδα, αν βγει, από την σημερινή οικονομική, και όχι μόνο, κρίση. Ο καθ Κ. Μάττης (Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) σε μελέτες για τμήματα του αγροτικού τομέα αποδεικνύει ότι εάν δημιουργηθεί μια θέση εργασίας στον αγροτικό τομέα τότε η συνολική απασχόληση στην χώρα, εξ αιτίας αυτής ακριβώς της θέσης εργασίας, θα αυξηθεί κατά 4,7 θέσεις εργασίας. Ή αναλόγως, εάν χαθεί μια θέση εργασίας στον αγροτικό τομέα, τότε, χάνονται 4,7 θέσεις εργασίας από την συνολική απασχόληση στην Ελλάδα, πράγμα που δεν συμβαίνει τόσο έντονα πολλαπλασιαστικά για άλλους τομείς της οικονομίας.
Το επιδεικτικό περιστασιακό «χωριό» ΑγρΟραμα στην Agrotica (Θεσσαλονίκη, 1-5 Φεβ 2012, Περίπτερο 7) θα προσπαθήσει να δείξει ακριβώς αυτόν τον δυναμισμό του αγροτικού τομέα. Πληροφορίες για την διαδικασία συμμετοχής 2310 271950, ή Ανδροκλή Γιάτσογλου 6943834921

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου