Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σαμαράς: Εμείς αλλάζουμε, εσείς οφείλετε να βοηθήσετε

Εμείς αλλάζουμε κι εσείς οφείλετε να προσφέρετε βοήθεια, διεμήνυσε στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με συνέντευξή του στην εφημερίδα New York Times. Ο κ. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οποιοδήποτε άλλο σενάριο "θα μπορούσε να είναι το τέλος της Ελλάδας".


Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να βγει η Ελλάδα από το Ευρώ, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι οι προϋποθέσεις για την παραμονή στην Ευρωζώνη έχουν πολιτικό και οικονομικό κόστος.

Αναφερόμενος στην αυξανόμενη κοινωνική ένταση σε Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία, ο Αντώνης Σαμαράς προειδοποίησε: «Είναι προϊόν της τεράστιας κρίσης και ύφεσης που ζούμε. Αυτό πρέπει να χτυπήσει καμπανάκια στους εταίρους μας και σε όλο το δυτικό κόσμο. Εάν αυτό συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα και στην Ισπανία και αύριο σε άλλες χώρες, πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα ενταθεί» είπε. 

Την ίδια ώρα, μετά την συμφωνία των αρχηγών για τα μέτρα, η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να διαγνώσει τις διαθέσεις και τις προθέσεις των εταίρων, επιδιώκοντας να κλείσει το αργότερο στη Σύνοδο Κορυφής του Οκτωβρίου και το ζήτημα της επόμενης δανειακής δόσης και το θέμα της επιμήκυνσης.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει δημόσια αντίδραση από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, ούτε από το Βερολίνο, στο σχέδιο της Αθήνας να ψηφιστεί το πακέτο, αφού κλειδώσουν οι αποφάσεις για το ελληνικό πρόβλημα.

Οι επόμενες εβδομάδες θεωρούνται πολύ κρίσιμες για την Αθήνα, γι αυτό ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει νέο γύρο επαφών κορυφής, προκειμένου να λειάνει το έδαφος για να ενταχθεί και η Ελλάδα σε οποιαδήποτε συνολική λύση αποφασιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα καταβάλλει προσπάθεια να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα μέχρι τις 8 Οκτωβρίου, ελπίζοντας τότε να έχει το πράσινο φως για την εκταμίευση της δανειακής δόσης των 32 δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου