Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αυξάνονται οι μισθοί στη Γερμανία

Υψηλότερα του αναμενόμενου τα φορολογικά έσοδα 

Tη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων τεσσάρων ετών σημείωσαν οι μισθοί στη Γερμανία τον Ιούλιο, σε αντίθεση με το μεγαλύτερο μέρος των υπόλοιπων κρατών-μελών της ευρωζώνης, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα σήμερα η ομοσπονδιακή στατιστική υπηρεσία. 

Ειδικότερα, οι μισθοί στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 3,2% τον Ιούλιο, καταγράφοντας την μεγαλύτερη άνοδό τους από το 3,4% τον Οκτώβριο του 2008. 

Οι αυξήσεις των μισθών ξεπέρασαν το ρυθμό του πληθωρισμού, ο οποίος κυμαίνεται περί το 2%, και τροφοδοτούν προσδοκίες ότι οι πολίτες μπορεί να αυξήσουν τις καταναλωτικές δαπάνες τους τονώνοντας με τη σειρά τους τις εισαγωγές από ευρωπαϊκές χώρες-εταίρους της Γερμανίας. Εξάλλου, η καταναλωτική δραστηριότητα θεωρείται πυλώνας της οικονομίας της χώρας.

 Εξάλλου μια κυβερνητική πηγή δήλωσε σήμερα ότι τα έσοδα του γερμανικού κράτους από τη φορολογία αναμένεται να είναι 7-8 δισ. ευρώ υψηλότερα από ό,τι προβλεπόταν. 

 Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με συγκριτικά στοιχεία, οι πραγματικοί μισθοί συρρικνώθηκαν 6,3% μεταξύ 2001 και 2009, όταν η Γερμανία ήταν η μόνη χώρα της Ευρώπης, όπου οι μισθοί δεν αυξάνονταν.

ΠΗΓΗ: newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου