Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Πρώτο βραβείο για Κρητικό σχεδιαστή


Μετά από ένα εντυπωσιακό catwalk, ο γνωστός σχεδιαστής απέσπασε το πρώτο βραβείο "Best new designer award" την περασμένη Κυριακή, στα πλαίσια της 12ης Athens Exclusive Designers Week. Το βραβείο παραδόθηκε στο STYΛIANOS μετά από ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής, που αποτελούνταν από τους Βασίλη Ζούλια (σχεδιαστή), Κατερίνα Γκούμα (Underground), Εύη Καρατζά, Ξένια Ιωάννου (Tlife) και Μαρία Παπαγρηγορίου.

Στα πλαίσια της βράβευσης, ο STYΛIANOS θα ετοιμάσει μια capsule συλλογή βασισμένη σε σχέδιά του για το label Underground, η οποία θα πωλείται στις μπουτίκ Underground σε Αθήνα και Μύκονο, και στο online shop του label, ενώ θα δειγματιστεί και σε μπουτίκ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ο Κρητικός σχεδιαστής εμπνεύστηκε τη νέα του συλλογή από το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ "Sayome", που πραγματεύεται την ιστορία μιας γυναίκας που μοίρασε τη ζωή της ανάμεσα σε 2 διαφορετικούς πολιτισμούς: τον ιαπωνικό και τον κρητικό.

Ο σχεδιασμός των ρούχων της συλλογής αποπνέει τη σύνδεση της Ανατολής με τη Μεσόγειο, και αποτυπώνει το δυναμισμό της γυναίκας που μέσα από έντονες αντιθέσεις επιδιώκει να κυνηγήσει το όνειρό της πέρα από σύνορα, πολιτισμούς και στεγανά. Floral μοτίβα, διαφάνειες, δαντέλες και μνήμες των 50s συνθέτουν μια "νεονοσταλγική" (newstalgia) αισθητική, με το μαύρο να κυριαρχεί και με nude αποχρώσεις να συμπληρώνουν το μοτίβο. Υψηλής ποιότητας υλικά και υφάσματα απογειώνουν κάθε κομμάτι της νέας συλλογής.


Ποιος είναι
Ο STYΛΙΑΝΟS είναι ένας νέος, υποσχόμενος δημιουργός, με εξειδίκευση στη νυφική και βραδινή ένδυση. Η ενασχόλησή του με το σχέδιο μόδας ήρθε εντελώς φυσικά, αφού προέρχεται από οικογένεια σχεδιαστών.

Σπούδασε Business Economics με βραβείο για την καλύτερη ακαδημαϊκή επίδοση το 2003. Το 2005 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην PANSIK, όπου παρουσίασε τρεις προσωπικές συλλογές σε επιδείξεις της σχολής και αμέσως μετά ξεκίνησε το μεταπτυχιακό του (MA in Fashion Brand Management) στο περίφημο Instituto Marangoni του Μιλάνου, όπου διδάχτηκε από επαγγελματίες των Gucci, Cavalli, Sergio Rossi κ.τ.λ. Αποφοίτησε με διάκριση cum laude το 2007. Για ένα χρόνο εργάστηκε ως freelance σχεδιαστής στο Μιλάνο.
Σήμερα ο STYΛΙΑΝΟS είναι creative director του οίκου μόδας KONSTANTINOS. Ταυτόχρονα, θέλοντας να συμβάλλει στη διάδοση της συνειδητοποίησης του ρόλου της μόδας, παραδίδει μαθήματα ιστορίας της μόδας στο ατελιέ του σε μαθητές λυκείου, ενώ παρέχει συμβουλές styling κατά καιρούς σε τοπικά περιοδικά μόδας.

Ο STYΛIANOS παρουσίασε για πρώτη φορά τη δουλειά του και έκανε ένα πραγματικά δυναμικό ντεμπούτο στην προηγούμενη Athens Xclusive Designers Week με τη συλλογή ANTITHESIS 2012-13. Αυτή τη φορά, στη 12η Athens Xclusive Designers Week, ο σχεδιαστής, εμπνευσμένος από το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ "Sayome", μας μυεί στη δική του νεονοσταλγική αισθητική, "δένοντας" ιαπωνικά και μεσογειακά στοιχεία, παραμένοντας πιστός στα αγαπημένα του antitheti-κα μοτίβα, μέσα από τα οποία τον γνωρίσαμε.

Οι συλλογές του STYΛΙΑΝΟS διατίθενται αποκλειστικά στην Κρήτη και τη Θεσσαλονίκη.

ΠΗΓΗ: Νέα Κρήτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου