Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Παρ' ολίγο ... χωρίς καθαριότητα το αεροδρόμιο Ηρακλείου!

Μπορεί ένα κράτος που αδυνατεί να ...αναθέσει την καθαριότητα του αεροδρομίου "Ν.Καζαντζάκης" να φτιάξει ένα καινούριο σύγχρονο αεροδρόμιο; Αυθόρμητα έρχεται αυτό το ερώτημα καθώς αποκαλύπτονται τραγελαφικές καταστάσεις γύρω από το διαγωνισμό για την καθαριότητα του υφιστάμενου αεροδρομίου που πολλές φορές έχουν δει το φως της δημοσιότητας. 

Τελευταία πράξη της κωμωδίας είναι ότι υπουργείο και ΥΠΑ αποφάσισαν νέα παράταση στον εργολάβο αφού ... δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το διαγωνισμό του 2012! Μικρή λεπτομέρεια ότι την παράταση την παίρνει ο έτσι κι αλλιώς μειοδότης εργολάβος, ενώ έληξε σχεδόν το 2012 και θα έπρεπε να έχουν κάνει ήδη διαγωνισμό για το 2013! Γιατί από τώρα το 2013; Μα, ο διαγωνισμός καθαριότητας για το 2012 έγινε τέλος του 2011 και... δεν πρόλαβαν!

Η υπηρεσία έδωσε δίμηνη παράταση ως το τέλος του χρόνου στην εταιρεία που έχει ήδη την εργολαβία καθαριότητας του αεροδρομίου και επί της ουσίας με αυτή την απόφαση ... ακυρώνει όλη τη διαδικασία αφού ο διαγωνισμός αφορούσε το 2012 και με την απόφαση της κατακύρωσης δίνουν το έργο ως τον Ιούνιο του 2013. Μέσα στην τουριστική σεζόν, δηλαδή, δε θα έχουν ανάδοχο εάν δεν προχωρήσουν τώρα το νέο διαγωνισμό!

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά:


- Στις 17-10-2011 υπεγράφη η απόφαση Διακήρυξης ανοιχτού επαναληπτικού διαγωνισμού για την ανάδειξη αναδόχου καθαρισμού του Κρατικού αεροδρομίου Ηρακλείου με κριτήριο κατακύρωσης μόνο τη χαμηλότερη τιμή και για χρονικό διάστημα ενός έτους, από εγκαταστάσεως του αναδόχου. Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στις 12-12-2011.

- Μετά από ενστάσεις που όμως πολύ γρηγορότερα εκδικάστηκαν μόλις στις 17-10-2012 υπεγράφη η απόφαση Κατακύρωσης για χρονικό διάστημα από εγκαταστάσεως του αναδόχου έως την 30η Ιουνίου 2013.

- Νωρίτερα στις 23-08-2012 υπεγράφη η απόφαση ανάθεσης των εργασιών καθαρισμού στην εταιρεία «ΡΟΔΑΝΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ & ΣΙΑ ΕΕ» για το χρονικό διάστημα από 01-09-2012 έως 31-10-2012 κι αφού είχαν προηγηθεί κι άλλες παρατάσεις...Το παράδοξο και παράλογο αυτής της ιστορίας είναι ότι πρόκειται για την ανάδοχο που κέρδισε το διαγωνισμό, αλλά δεν της δίνουν το έργο που δικαιούται. Της το αναθέτουν όμως!


Και αφού φτάνουν στο τέλος του χρόνου διαπιστώνουν ότι «οι διαδικασίες του ανοιχτού επαναληπτικού διαγωνισμού έτους 2011 δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη και δεν προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31-12-2012, λόγω του ότι εκκρεμεί ο έλεγχος νομιμότητας του σχεδίου σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο»!


Διαπιστώνουν επίσης ότι ο Κρατικός Αερ/νας Ηρακλείου «Ν. ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ» δεν είναι δυνατόν να παραμείνει χωρίς καθαρισμό μέχρι την ανάδειξη νέου αναδόχου διότι:

α) δεν διαθέτει μόνιμο προσωπικό για τον καθαρισμό των αιθουσών αφίξεων-αναχωρήσεων επιβατών και λοιπών χώρων και εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας,

β) δεν θα εξασφαλίζονται οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας στους χώρους του αερολιμένα και των λοιπών εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας, με κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων και τη Δημόσια υγεία, και 

γ) θα πληγεί ιδιαίτερα η διεθνής εικόνα του αερ/να, με δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες. 

Και κρίνουν ότι είναι εξαιρετικά επείγον αναθέτοντας το έργο έναντι του ποσού των 107.000 ευρώ το μήνα και στέλνοντας το διαγωνισμό στις καλένδες. Τέτοια συνέπεια...


ΠΗΓΗ: Cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου