Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ανακαλύψτε τον "Θησαυρό του Καλαμαριού" με την Ειρήνη Λάζαρη

Πρόκειται για ένα διήγημα με ήρωες τέσσερις γάτες, με ανθρώπινα χαρακτηριστικά, συνήθειες και τρόπο ζωής, προσαρμοσμένα, ωστόσο, στη φύση ενός ζώου. Επιδίωξή μου είναι να μην υπάρξει απόλυτη ταύτιση με τον άνθρωπο και συγχρόνως να μη χαθούν κάποιες ιδιαιτερότητες της γάτας (πχ. η ανεξαρτησία, η απέχθεια προς το νερό). 

Το διήγημα χαρακτηρίζεται για τους ζωηρούς διάλογους, το χιούμορ, αλλά και τις έντονες εικόνες που δημιουργεί το κείμενο. Επίσης, ενσωμάτωσα κάποιες γενικές πληροφορίες και ιστορικά στοιχεία για εκπαιδευτικούς λόγους, προσέχοντας να μη δυσκολέψω τη ροή και την κατανόηση του κειμένου.

Σύντομη περίληψη: "Ψιψινούπολη, 09:00 το πρωί, στο σπίτι της Μάρως. Η παρέα τεσσάρων γατιών είναι έτοιμη να αναχωρήσει για τις καλοκαιρινές της διακοπές με κατεύθυνση το μαγευτικό θέρετρο του Μπακαλιαρόνησου. Ο Μπίμης, η Ριρή, ο Γκούτζι και η Μάρω ανυπομονούν να αφεθούν στη γαλήνη και την ηρεμία ενός επίγειου παράδεισου και να εξερευνήσουν κάθε όμορφη γωνιά του νησιού. Ωστόσο, ορισμένες φορές η ομορφιά και η γοητεία κρύβουν μυστήριο, το μυστήριο οδηγεί σε περιπέτειες και οι περιπέτειες… φέρνουν μπελάδες. Μάλλον, οι φίλοι μας δεν είχαν στο νου τους το παλιό και σοφό γατίσιο ρητό, που λέει πως «η περιέργεια… σκότωσε τη γάτα»!"


Η Ειρήνη Λάζαρη έχοντας συγγράψει δύο παιδικά διηγήματα με τίτλους "Ψιψινοπαρέα: Ο Θησαυρός του Καλαμαριού" και "Ψιψινοπαρέα: Μυστήριο τρένο" και μετά από προσπάθεια για την εύρεση εκδοτικού οίκου για την έκδοση του πρώτου της βιβλίου, αποφάσισε να απευθυνθεί στο "groopio" για την υλοποίηση του project της. Η Ειρήνη Λάζαρη έχει έρθει σε επαφή με εκδοτικό οίκο, που της πρότεινε την αυτοέκδοση του βιβλίου της.

Επισκεφθείτε τη σελίδα "groopio" για να μάθετε πως θα βοηθήσετε την Ειρήνη Λάζαρη ώστε οι μικροί μας φίλοι να Ανακαλύψουν με την Ψιψινοπαρέα το Θησαυρό του Καλαμαριού.



Η Ειρήνη Λάζαρη γεννήθηκε στην Αθήνα ένα πρωινό του Ιουνίου του 1980 και έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στο Περιστέρι. Έχοντας από μικρή το όνειρο να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, έδωσε εξετάσεις και πέρασε στο τμήμα ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποφοίτησε το 2004, ωστόσο, από το 2002 ήταν ενεργή στο επάγγελμα. Εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, τηλεοπτικούς σταθμούς στη Θεσσαλονίκη και τον Δεκέμβριο του 2008 επέστρεψε στην Αθήνα, όπου ασχολήθηκε και πάλι με τη δημοσιογραφία (σε website και στη συνέχεια σε εφημερίδα). Το πρώτο παιδικό διήγημα, «Ψιψινοπαρέα: Ο Θησαυρός του Καλαμαριού», το συνέγραψε μέσα στο 2011 και το δεύτερο, «Ψιψινοπαρέα: Μυστήριο Τρένο», έναν χρόνο αργότερα (2012).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου