Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Προβολή Ελληνικών ταινιών στην Φινλανδία απο το 2ο Φεστιβάλ ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας

Το Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας προωθώντας την συνεργασία με το Φεστιβάλ  Wildlife Vaasa Festival της Φινλανδίας προβάλει  μια επιλογή από τις βραβευμένες ταινίες του τον Νοέμβριο στα πλαίσια του φεστιβάλ στην όμορφη πόλη της Vaasa. Η συνεργασία προωθεί τους σκοπούς του Φεστιβάλ  που είναι η εξωτερίκευση της ελληνικής παραγωγής.

Το Φεστιβάλ με σωστά βήματα διεθνοποίησης αρχίζει να καταλαμβάνει ένα μέρος στο παγκόσμιο χάρτη των δημιουργών ,με τις πολύ καλές συνεργασίες σε διεθνές επίπεδο.Η διάθεση μας είναι να προωθηθούν ακόμα περισσότερο οι ελληνικές ταινίες αλλά και η συμμετοχή πολύ σημαντικών ξένων ταινιών και αφιερωμάτων στο επερχόμενο 3ο Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας. 





Ο Κινηματογράφος μπορεί και πρέπει να  διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαφύλαξη και την προβολή της τοπικής και της περιφερειακής πολιτιστικής ταυτότητας και ποικιλομορφίας. Με αυτή του την ιδιότητα άλλωστε, αναδεικνύεται σε πρωτεύοντα παράγοντα ανάπτυξης των ευρωπαϊκών κοινωνικών αξιών και λειτουργίας των δημοκρατικών κοινωνιών, καθώς τα οπτικοακουστικά έργα δύνανται να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη συγκρότηση της Ελληνικής και ευρύτερα της Ευρωπαϊκής ταυτότητας.  





Οι Ταινίες που Συμμετέχουμε στο Φεστιβάλ είναι:
ΒΡΑΒΕΙΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΜΠΡΟΥ» Γκουζιώτης Δημήτρης – Από Πηλό
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ Κασπίρης  Γιάννης - Με λένε Στέλιο
ΒΡΑΒΕΙΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ  Maurizio Von Trapp -  Miss Mia Meows
ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ Χατζηγιαννάκης Δημήτρης –
Miss Mia Meows – Matador – China Doll
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑΣ  Πιζάνια Ήρια China Doll
ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ  Γκώτσης Δημήτρης – Roland Rammul  Hidden Life

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου