Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Θεσσαλονίκη 24/11 Εκδήλωση διαμαρτυρίας για τη μεταλλευτική δραστηριότητα

Το Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012, στις 11.30 π.μ, οι Επιτροπές Αγώνα Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής – Κιλκίς – Θράκης, ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, διοργανώνουν συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία του Δημαρχείου. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Καναδικό Προξενείο με κατάληξη στον Λευκό Πύργο.


Η εξόρυξη και η μεταλλουργία χρυσού είναι ένα θέμα που αφορά όλους μας.
Τα τελευταία χρόνια επιχειρείται μια διαστρέβλωση της πραγματικότητας όπου το Κράτος προσπαθεί να πείσει τους Έλληνες πολίτες ότι το ξεπούλημα των φυσικών πόρων της Β. Ελλάδας είναι προς όφελος της χώρας.

Αντιδρούμε και αντιστεκόμαστε σ’ αυτό γιατί:
  • Ο ορυκτός πλούτος χαρίζεται σε πολυεθνικές και ντόπιους μεγαλοεργολάβους ενάντια στην θέληση των τοπικών κοινωνιών και εις βάρος του ελληνικού δημοσίου
  • Οι Έλληνες πολίτες θα επωμιστούν μόνο τις συνέπειες
  • Θα επέλθει περιβαλλοντική καταστροφή
  • Θα εξαφανιστούν οι υπάρχουσες οικονομικές δραστηριότητες
  • Δεν θα υπάρχει η προοπτική αειφόρου ανάπτυξης στο μέλλον

Στη Χαλκιδική και το Κιλκίς σήμερα, προωθείται και εκτελείται ένα “αναπτυξιακό” σχέδιο επέκτασης των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων από την Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. που σύμφωνα με πορίσματα και μελέτες Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ανεξάρτητων επιστημόνων και κρατικών φορέων, θα επιφέρει τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, θα εξαφανίσει τις υπάρχουσες οικονομικές δραστηριότητες στον πρωτογενή και τον τουριστικό τομέα και θα υπονομεύσει τις δυνατότητες μελλοντικής αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής. Η περιβαλλοντική καταστροφή και η επιβάρυνση στην υγεία των κατοίκων θα πλήξει και την Θεσσαλονίκη, καθ’ ότι η τοξική σκόνη δεν έχει σύνορα.

Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ώρα 11:30 στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, η Χαλκιδική, το Κιλκίς, η Ροδόπη και η Θράκη θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια καταστροφής του τόπου τους. Θα δηλώσουν για άλλη μια φορά την πρόθεσή τους να προστατέψουν τις οικονομικές τους δραστηριότητες, το περιβάλλον τους και να διασφαλίσουν ένα αξιοπρεπές μέλλον για τα παιδιά τους.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να συμμετέχετε σ΄αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας. 

Ζητάμε την αλληλεγγύη σας και την έμπρακτη συμπαράστασή σας στη μάχη που δίνουν οι πολίτες της περιοχής σας.

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΧΡΥΣΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ- ΚΙΛΚΙΣ - ΘΡΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου