Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πάτρα: Φωτιά εκδηλώθηκε στο «Κρήτη 2»

Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, εξακολουθούν να παραμένουν στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Κρήτη ΙΙ», στο οποίο εκδηλώθηκε, τα μεσάνυχτα, πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε κάποιο από τα γκαράζ του, ενώ βρισκόταν εν πλω, κοντά στο λιμάνι της Πάτρας, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν τραυματισμοί. 


Μέσα στο πλοίο παραμένουν ακόμη τρία τουλάχιστον φορτηγά ενώ νωρίτερα απομακρύνθηκαν άλλα οχήματα κάποια εκ των οποίων είχαν τυλιχθεί στις φλόγες. Παράλληλα οι πυκνοί καπνοί δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών ενώ δεν έχουν εξακριβωθεί τα ακριβή αίτια της φωτιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού το Κέντρο Ελέγχου Θαλάσσιας Κυκλοφορίας ης Πάτρας ενημερώθηκε από τον πλοίαρχο του «Κρήτη ΙΙ» για εκδήλωση πυρκαγιάς πιθανότατα στο ανώτερο ανοικτό κατάστρωμα οχημάτων.
Το πλοίο βρισκόταν εν πλω και σε απόσταση περίπου 4-5 ναυτικά μίλια από το νότιο (νέο) λιμένα Πατρών και είχε αποπλεύσει από Βενετία με προορισμό Ηγουμενίτσα – Πάτρα, και επέβαιναν 87 μέλη πληρώματος, 113 επιβάτες, 18 Ι.Χ. αυτοκίνητα και 92 φορτηγά.

Άμεσα στο σημείο που βρισκόταν το «Κρήτη ΙΙ» έφτασα πλωτά σκάφη του Λιμενικού, σκάφος της Πυροσβεστικής, τρία ρυμουλκά ενώ στο λιμάνι πήγαν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα. Παράλληλα σε επιφυλακή ήταν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Παράλληλα στο πλοίο το πλήρωμα προσπαθούσε να περιορίσει την πυρκαγιά ενώ ενεργοποιήθηκε και το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης.

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου