Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Θεσσαλονίκης: Το "Ανετον" στις θεατρικές ομάδες της πόλης

Με τον τίτλο «Ανοιχτή Σκηνή - Θεατρικές Φωνές της Πόλης», ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει και εδραιώνει την ετήσια καλλιτεχνική διοργάνωση, που εγκαινιάστηκε με επιτυχία πέρυσι, με στόχο την τόνωση της τοπικής θεατρικής παραγωγής, την προβολή της δουλειάς των θεατρικών ομάδων της πόλης και την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών.

Ο φετινός εαρινός κύκλος παραστάσεων, θα έχει διάρκεια δύο μηνών, προσφέροντας τη δυνατότητα σε θεατρικές ομάδες της Θεσσαλονίκης να παρουσιάσουν στο Δημοτικό Θέατρο «Άνετον» μία παραγωγή της επιλογής τους, για μία τουλάχιστον εβδομάδα, στο διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου του 2013.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θεατρικών σχημάτων θα πρέπει να κατατεθούν στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης (Βασ. Όλγας 162 & 25ης Μαρτίου, με την ένδειξη «Ανοιχτή Σκηνή») μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2012 και να συνοδεύονται από φάκελο με υλικό για την παράσταση: περίληψη έργου (αν δεν είναι γνωστό), σκεπτικό σκηνοθεσίας, συντελεστές, διανομή, ενδεχομένως dvd και φωτογραφίες στις περιπτώσεις που η παράσταση είναι ήδη έτοιμη.

Η επιλογή των παραστάσεων θα γίνει ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με συνεκτίμηση διαφόρων κριτηρίων: δραματουργικό και σκηνοθετικό ενδιαφέρον της πρότασης, καλλιτεχνικοί συντελεστές, προηγούμενες επιδόσεις της προτείνουσας ομάδας κ.λπ.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης παραχωρεί τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό του θεάτρου «Άνετον». Οι ομάδες θα έχουν την πλήρη ευθύνη για την πραγματοποίηση των παραστάσεων καθώς και για την έκδοση εισιτηρίων. Όλα τα έσοδα θα αποδίδονται στις ομάδες που θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση.

Περισσότερες Πληροφορίες στη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, κ. Χριστίνα Σαχινίδου, τηλ: 2310 878213

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου