Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Εκπαιδευτικός περίπατος για ενήλικες «Θεσσαλονίκη Βιώσιμη Πόλη;»

Την Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012 ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου, επαναλαμβάνουν την επιτυχημένη συνδιοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος για ενήλικες, με κεντρικό άξονα την αειφορία και με τίτλο «Θεσσαλονίκη, Βιώσιμη Πόλη?»

Πρόκειται για έναν οργανωμένο εκπαιδευτικό περίπατο, ο οποίος θα ξεκινήσει στις 09:00 από το Λευκό Πύργο και θα καταλήξει στις 13:00 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, με στόχο την κατανόηση της ταυτότητας της Θεσσαλονίκης, στους τομείς του πολιτισμού, της οικονομίας, των κοινωνικών λειτουργιών, του οικοσυστήματος και της καθημερινότητας καθώς και την εξεύρεση δράσεων και πρωτοβουλιών, που μπορούν να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης.
Μέσω της πρώτης στάσης στο Λευκό Πύργο, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επιλεγμένα εκθέματα που μαρτυρούν την Ιστορία της πόλης και να συζητήσουν με τους υπεύθυνους του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, στο μικρό αμφιθέατρο του 5ου ορόφου.
Θα ακολουθήσει μία διαδρομή σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, με στάσεις και συζήτηση σε ιστορικά μνημεία της πόλης, όπως το ανακτορικό συγκρότημα του Γαλερίου στην Πλατεία Ναυαρίνου και η Καμάρα. Οι συμμετέχοντες θα εστιάσουν τόσο σε θέματα που άπτονται του ιστορικού παρελθόντος, όσο και της σύγχρονης πραγματικότητας.
Ο περίπατος θα καταλήξει στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αμύνης 27) όπου θα πραγματοποιηθεί συζήτηση, με θέμα τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που μπορούν να οδηγήσουν στην αλλαγή της εικόνας της πόλης, προς το καλύτερο, για τους ενήλικες αλλά και για τις επερχόμενες γενιές.
Η συμμετοχή σε όλες τις δράσεις του προγράμματος είναι ελεύθερη.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή τηλεφωνικά στο 2310 374807 (κα. Χ. Κουτρολίκου) ή στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης, που βρίσκεται στη γειτονία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου