Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Χ.Μάτης: Αστεία οφέλη για το ταμείο με τεράστιο κόστος για τους πολίτες!

Εδώ και 20 ημέρες, μετά την υπερψήφιση των ρυθμίσεων του νέου μνημονίου από τη βουλή, οι υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι κλειστές με ανυπολόγιστες μέχρι στιγμής συνέπειες για τους κατοίκους της πόλης. Τα σκουπίδια σωρεύονται στους δρόμους και η εξυπηρέτηση των πολιτών είναι ανύπαρκτη.

Η αποτύπωση των πραγματικών ωφελειών για το δημόσιο ταμείο από τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων είναι πραγματικά αστεία. Πρόκειται για 39 υπαλλήλους, με ατομικό κόστος μισθοδοσίας που δεν ξεπερνά τις 20.000, δηλαδή 780.000 ευρώ σε ετήσια βάση, από τα οποία θα πληρώνονται τα ¾, δηλαδή τις 585.000 ευρώ. Δηλαδή η ωφέλεια δεν θα ξεπεράσει τις 195.000 ευρώ.

Το ποσό είναι αστείο και μπορεί να καλυφθεί πολύ εύκολα διότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει πολλά ακόμη περιθώρια μείωσης της σπατάλης, ενώ την ίδια στιγμή, εξετάζεται το ενδεχόμενο να μετακινηθούν οι προς διαθεσιμότητα σε άλλες υπηρεσίες των δήμων.

Αφού αυτά δεν προβλέφθηκαν μαζί με τη ψήφιση των ρυθμίσεων, ας γίνουν τώρα!

Μαζί με την αυτονόητη δέσμευση για καμία νέα πρόσληψη εργαζομένου, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, συμπεριλαμβανομένων και συμβούλων και απασχόλησης μέσω ΜΚΟ.

Το θέατρο του παραλόγου πρέπει να σταματήσει! Οι πολίτες υφίστανται πολλά, χωρίς να φαίνεται οποιαδήποτε πειστική ερμηνεία για τους λόγους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου