Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Εκτέλεση έργων υποδομής στο Δήμο Κιλκίς

Ένα πολύ σημαντικό οδικό έργο όχι μόνο για το δήμο Κιλκίς, αλλά και για ολόκληρο το νομό, δημοπρατήθηκε την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012. Πρόκειται για την κατασκευή του τμήματος "Κόμβος Μαυρονερίου-Είσοδος πόλης του Κιλκίς" της Νέας Εθνικής Οδού Κιλκίς- Θεσσαλονίκης, προϋπολογισμού 25 εκατομμυρίων ευρώ.


Το έργο, που προβλέπει την ανακαίνιση της εισόδου του Κιλκίς και τη μετατροπή της σε οδό ταχείας κυκλοφορίας, με ανισόπεδους κόμβους και παράπλευρο οδικό δίκτυο, ξεκίνησε να δρομολογείται επί Νομαρχίας Ευάγγελου Μπαλάσκα, με ενέργειες του οποίου εντάχθηκε η μεν μελέτη στο Γ' ΓΠΣ και η κατασκευή του στο ΕΣΠΑ. Με την ολοκλήρωση του έργου, η πόλη του Κιλκίς αναμένεται να αποκτήσει ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο και πάνω από όλα ασφαλές οδικό δίκτυο.

Την ίδια ημέρα δημοπρατήθηκε και ένα άλλο σημαντικό έργο, η "Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων Δ.Δ. Νέας Σάντας Δήμου Κιλκίς", προϋπολογισμού 3.750.000 ευρώ. Το έργο προβλέπει την κατασκευή δικτύων μήκους 16,6 χλμ, ενός αντλιοστασίου λυμάτων και βιολογικού καθαρισμού. Ο χρόνος υλοποίησης του έργου έχει οριστεί στους 28 μήνες.

Θετικές εξελίξεις όμως, "τρέχουν" και στο θέμα της σχολικής στέγης στο Δήμο Κιλκίς. Ειδικότερα, στα μέσα Νοεμβρίου δημοπρατήθηκε και βρίσκεται στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου το έργο "Ανέγερση εξαθέσιου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Νέας Σάντας προϋπολογισμού 3.127.530 ευρώ. Ημελέτη του εν λόγω έργου ξεκίνησε να εκπονείται επί Νομαρχίας Ευάγγελου Μπαλάσκα και με συντονισμένες ενέργειες της νυν δημοτικής αρχής εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονία- Θράκη" και συγκεκριμένα στον Άξονα προτεραιότητας "07-Αειφόρος ανάπτυξη και ποιότητα ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας".

Σημειώνεται ακόμη, ότι τις επόμενες ημέρες υπογράφεται και η σύμβαση για το έργο "Ανέγερσης ολοήμερων νηπιαγωγείων Μυριοφύτου, Ευκαρπίας, Γαλλικού" μεταξύ του αναδόχου και του ΟΣΚ. Το έργο, προϋπολογισμού 3.120.000 ευρώ, προβλέπει την ανέγερση 3 νηπιαγωγείων με τη μέθοδο της προκατασκευής και την κατασκευή 2 αιθουσών διδασκαλίας, 1 αίθουσας ξεκούρασης- ύπνου, WC, γραφείου δασκάλων, λεβητοστασίου και αντλιοστασίου ανά σχολική μονάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου