Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Εγκαινιάστηκε το υβριδικό χειρουργείο


Εγκαινιάστηκε την Κυριακή η πρώτη στην Ελλάδα Υβριδική Χειρουργική αίθουσα τελευταίας γενιάς στο Θεραπευτήριο Υγεία. Το Υβριδικό Χειρουργείο του Υγεία, καλύπτει επιφάνεια 87 τ.μ., διαθέτει σύγχρονο απεικονιστικό και μηχανολογικό εξοπλισμό για τη διενέργεια πολύπλοκων χειρουργικών επεμβάσεων. Στην αίθουσα αυτή μπορούν να διενεργούνται στον ίδιο ασθενή ταυτόχρονα, ενδαγγειακές και ανοικτές επεμβάσεις σε ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα από όλες τις χειρουργικές ή επεμβατικές ειδικότητες, όπως: αγγειοχειρουργική, επεμβατική καρδιολογία, καρδιοχειρουργική, νευροχειρουργική, επεμβατική ακτινολογία.
Επίσης, επιτρέπει τη διενέργεια όλων των ελάχιστα επεμβατικών πράξεων από όλες τις υπόλοιπες ιατρικές ειδικότητες, όπως ορθοπεδική, γενική χειρουργική, χειρουργική τραύματος, ουρολογία. Την Υβριδική Χειρουργική Αίθουσα, εγκαινίασε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Θ. Λυκουρέντζος, παρουσία του δήμαρχου Αμαρουσίου και προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κ. Γεωργίου Πατούλη και άλλων προσκεκλημένων.

Ο διευθυντής της Α' Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, κ. Σταύρος Καλλιάφας δήλωσε: «Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, εκτελούνται όλο και περισσότερες και πιο σύνθετες ενδαγγειακές επεμβάσεις. Σε ορισμένες από αυτές παρουσιάζεται η ανάγκη είτε να γίνει εξαρχής συνδυασμένη ανοικτή και ενδαγγειακή επέμβαση, είτε να γίνει μετατροπή της ενδαγγειακής σε ανοικτή, όπου η πρώτη δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθεί. Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκαν τα υβριδικά χειρουργεία».

Διαβάστε ολόκληρο το ρεπορτάζ στη σελίδα ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου