Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Εξιχνιάστηκε η ληστεία στο παλαιό Μουσείο Αρχαίας Ολυμπίας

Η αναζήτηση αγοραστή για τα κλεμμένα αρχαία αντικείμενα από την ένοπλη ληστεία στο Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αρχαία Ολυμπία, τον περασμένο Φεβρουάριο, οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Πάτρας στην εξιχνίαση της υπόθεσης και τη σύλληψη τριών από τους δράστες, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στην Αστυνομία.

Συλληφθέντες είναι ένας 41χρονος, ο οποίος φέρεται ως αρχηγός της σπείρας και κατά καιρούς εργαζόταν ως μικροπωλητής στο Μοναστηράκι, ένας 50χρονος και ένας 36χρονος, όλοι από την Πάτρα.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και η Γενική Γραμματέας Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας, Λίνα Μενδώνη, σε δηλώσεις τους κατά τη διάρκεια επίσημων ανακοινώσεων για την υπόθεση, που έγιναν νωρίτερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη χαρακτήρισαν μεγάλη μέρα την σημερινή και έδωσαν συγχαρητήρια στους αξιωματικούς που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τη σύλληψη και των άλλων δύο που διαφεύγουν. 

Στις δηλώσεις του, ο κ. Δένδιας τόνισε: «Είναι μία σημαντική ημέρα και για την Ελληνική Αστυνομία.

Η εξιχνίαση της ληστείας και η ανεύρεση των κλεμμένων εκθεμάτων αφενός μεν αποκαθιστά την ενότητα των εκθεμάτων στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, αφετέρου αποτελεί και μία απόδειξη της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Θα ήθελα επίσης να εκμεταλλευτώ αυτήν την ευκαιρία για να εκπέμψω ένα συνολικό μήνυμα: ότι παρά τη δυσχερέστατη οικονομική συγκυρία δεν κάνουμε εκπτώσεις ούτε στα θέματα ασφαλείας, ούτε στα θέματα προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.


ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου