Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Προώθηση των πιστοποιημένων Κρητικών Προϊόντων στην αγορά της Γαλλίας

Συνάντηση, με στόχο την προώθηση των πιστοποιημένων Κρητικών προϊόντων, στην αγορά της Γαλλίας, πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, μεταξύ της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου – Σκορδαλάκη και της κυρίας Φαμπιάν Ρου, ιδιοκτήτρια μεγάλης εταιρείας εισαγωγών, η οποία παράλληλα έχει και σχολή γευσιγνωσίας για το ελαιόλαδο, στην Περιφέρεια της Προβηγκίας.

Η εταιρεία της κας. Ρου που δραστηριοποιείται εμπορικά σε όλη την Γαλλία, κάνει ετήσιο κύκλο εργασιών που υπερβαίνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, η σχολή γευσιγνωσίας για το λάδι, αποτελεί μέλος της αντίστοιχης Αγροδιατροφικής Σύμπραξης που έχει δημιουργηθεί στην Περιφέρεια της Προβηγκίας.

Όπως προέκυψε από την συζήτηση, η Περιφέρεια της Προβηγκίας, έχει κατανοήσει την μεγάλη σημασία και αξία που έχει σήμερα η πιστοποίηση των προϊόντων και για τον λόγο αυτό προχώρησε στην δημιουργία Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την Περιφέρεια Κρήτης. Ωστόσο, η Περιφέρεια Κρήτης, με την κατοχύρωση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο του brand name «ΚΡΗΤΗ» και την δημιουργία των προτύπων για την πιστοποίηση των προϊόντων που θα λάβουν το σήμα «ΚΡΗΤΗ», βρίσκεται ένα βήμα μπροστά.

Για τον λόγο αυτό η κα Ρου ανέφερε ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο να υπάρξει μια επίσκεψη της αντιπεριφερειάρχη και στελεχών της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στην Περιφέρεια της Προβηγκίας το 2013, προκειμένου η Περιφέρεια Κρήτης, να παρουσιάσει την μέχρι σήμερα δουλειά που έχει κάνει στον τομέα της πιστοποίησης και γενικότερα του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον πρωτογενή τομέα παραγωγής.

Σε ότι αφορά τον τομέα των εισαγωγών, η κα. Ρου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Κρητικά προϊόντα και ειδικότερα για το ελαιόλαδο.

Ανέφερε ότι υπάρχει η δυνατότητα να έλθουν στην Κρήτη, μεγάλες εταιρείες σούπερ μάρκετ από την Γαλλική αγορά, ώστε να πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις με τους τοπικούς παραγωγούς. Αυτή η δράση προσδιορίζεται χρονικά για το νέο έτος, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για τα πρότυπα και την πιστοποίηση των προϊόντων του νησιού μας.

Βαρύτητα δόθηκε εξάλλου και για το θέμα του «Κρητικού Μπακάλικου». Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε στην συνάντηση, το «Κρητικό Μπακάλικο», είναι μια δράση που ενδιαφέρει άμεσα την κα. Ρου, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «δεδομένη η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος στην Γαλλική αγορά, λόγω και της μεγάλης αγάπης που δείχνει το Γαλλικό κοινό σε πιστοποιημένα και ανώτερης ποιότητας διατροφικά προϊόντα, όπως θα είναι και τα πιστοποιημένα Κρητικά προϊόντα που θα βρίσκονται στα ράφια του «Κρητικού Μπακάλικου».

Η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης μετά την συνάντηση με την Γαλλίδα επιχειρηματία δήλωσε ότι «Η προσπάθεια μας για την προώθηση των Κρητικών προϊόντων στια αγορές του εξωτερικού, προχωράει με σταθερά βήματα. Μετά το άνοιγμα που κάναμε στην αγορά της Ρωσίας και της Ουκρανίας, σειρά παίρνουν τώρα νέες αγορές όπως αυτή της Γαλλίας. Είναι χαρά μας να βλέπουμε ότι και άλλες Περιφέρειες εργάζονται για τον ίδιο σκοπό και να δημιουργούνε μια αντίστοιχη Αγροδιατροφική Σύμπραξη για την προώθηση των προϊόντων τους. Και είναι ακόμα μεγαλύτερη χαρά που βλέπουμε ότι η Περιφέρεια Κρήτης βρίσκεται πολύ μπροστά σε οργανωτικό επίπεδο και μπορεί αυτή την καλή πρακτική να την μεταφέρει και εκτός των Ελληνικών συνόρων»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου