Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Παραδοσιακή Διαδικασία του Ξεπικρίσματος των Ελιών


Με όποιο τρόπο και αν διατηρηθούν οι ελιές, απαραίτητη προϋπόθεση επιτυχίας είναι η παραδοσιακή διαδικασία του ξεπικρίσματος. Το ξεπίκρισμα επιτυγχάνεται αφού τοποθετήσουμε τις ελιές σε νερό το οποίο αλλάζουμε καθημερινά, σε ορισμένες περιπτώσεις και 2 φορές τη μέρα. Ακολουθεί η τοποθέτηση και διατήρησή τους σε αλάτι ή άλμη ή ξίδι ή λάδι, ακόμα και σε συνδυασμό αυτών των υλικών.
Το ξεπίκρισμα μπορεί επίσης να γίνει αν τοποθετήσουμε τις ελιές κατευθείαν σε άλμη και να τις χρησιμοποιήσουμε μετά από 5-6 μήνες, αφού ξεπικρίσουν. Επίσης, οι μαύρες ελιές ξεπικρίζονται αφού τις πασπαλίσουμε με αλάτι, και μπορούν να χρησιμοποιηθούν μετά από
1-2 μήνες.
 
Δείτε τα "σημεία επιιτυχίας"  εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου