Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

ΒΙΒΛΙΟ CD «Tαγκό για τρεις» (Video)

Το βιβλίο cd «Ταγκό για τρεις», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι, αποτελεί την πέμπτη προσωπική δουλειά του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή και και το δεύτερο προσωπικό δίσκο της ερμηνεύτριας Κορίνας Λεγάκη, σε στίχους Μιχάλη Γκανά. Στο cd αυτό περιέχονται ακόμα δύο τραγούδια σε ποίηση της Μαρίας Πολυδούρη και του Κώστα Καρυωτάκη. Το βιβλίο περιέχει εκτός από τους στίχους, τα ποιήματα και τα κείμενα των συντελεστών, ένα αφήγημα του Χ. Λ. Μπόρχες πάνω στην ιστορία του ταγκό και έργα του εικαστικού Γιάννη Γκανά.


Λίγα λόγια του συνθέτη για το «Ταγκό για τρεις»:

«Το cd Ταγκό για τρεις, δεν αποτελεί κύκλο τραγουδιών. Όλα τα τραγούδια μέσα σε αυτό το δίσκο, θα ’λεγα ότι ξεπήδησαν παρορμητικά. Με την πρώτη μου κιόλας επαφή με το στίχο, η μουσική τους βγήκε ενστικτωδώς και με μια πνοή. Το Μη μου μιλάς, του Μ. Γκανά, εξελίσσεται πάνω σε έναν ασίγαστο και αδέκαστο μετρονόμο, με φόρα για μια καραμπόλα και την απότομη κατάληξη στη σιωπή, σχεδόν σαν διακοπή. Η γαλλική εκδοχή του Ω μη με βλέπετε που κλαίω, της Μ. Πολυδούρη, είναι ουσιαστικά γέννημα της συνάντησης της δικής μου μελωδικής γραμμής με την Κορίνα Λεγάκη και τους μουσικούς από το συγκρότημα Outward Bound, οι οποίοι δούλεψαν πάνω στην παλαιότερη εκδοχή του τραγουδιού, για να δημιουργήσουν κάτι εντελώς καινούριο και κινηματογραφικό. Το Ταγκό για τρεις, ουσιαστικά μια σκηνή ζήλειας, μου γέννησε μέσα από τις μικρές, κοφτές λέξεις των στίχων, μικρά μοτίβα που χορεύουν στο ρυθμό ενός δυτικότροπου νουέβο τάνγκο. Το Σαν δέσμη από τριαντάφυλλα, του Κ. Γ. Καρυωτάκη, είναι μια καθαρή φόρμα δύο διαφορετικών κόσμων, φωτός και σκοταδιού, εξωτερικού και βαθιά εσωτερικού, αλλά κι ενός παιχνιδιού επανατοποθέτησης των λέξεων από το ποίημα στη μουσική, κάπως απρόσμενη νομίζω. Το Εργατικό ατύχημα μπορεί να θεωρηθεί ένα αργό χασάπικο, όπου όμως κάπου ξεγλιστρούν μια-δυο συγχορδίες τζαζ αρμονίας, ή μπορεί αλλιώς να χαρακτηριστεί σαν ένα πένθιμο εμβατήριο.»
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ



«Ταγκό για τρεις» από τις εκδόσεις Μελάνι
Μουσική: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ
Στίχοι: ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΑΝΑΣ
Ερμηνεία: ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ
Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Μελάνι 210 3641638 και στα βιβλιοπωλεία: Πολιτεία, Ιανός, Λεμόνι, Παπασωτηρίου, Music Corner & Public.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του συνθέτη Δημήτρης Μαραμής, «Ταγκό για τρεις», με ερμηνεύτρια την Κορίνα Λεγάκη παρουσιάστηκε στηνΑθήνα τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου στη σκηνή του Half Note, ενώ θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου στο (πρώην) Παλλάς - Αίθουσα Δοκιμών της ΚΟΘ (Κρατικής Ορχήστρας) στη Θεσσαλονίκη και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου στο Mythopolis στο Λονδίνο.



Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Drama στη Βρετανία και σύνθεση με το συνθέτη συμφωνικής μουσικής Brian Elias στο Λονδίνο. Έχει 4 προσωπικούς δίσκους: Σκοτεινός Έρωτας, Σκηνές από βουβή ταινία, Κυριακές μες στο χειμώνα, Σονέτα του Σκοτεινού έρωτα. Έχει γράψει μουσική για 35 παραστάσεις στο θέατρο (Εθνικό Θέατρο, ΚΘΒΕ, κ.α.), για 4 ταινίες στον κινηματογράφο και για την εκπαιδευτική τηλεόραση.


Η ΚΟΡΙΝΑ ΛΕΓΑΚΗ γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε κλασικό και τζαζ τραγούδι, πιάνο και ορθοφωνία. Συμμετείχε στο δίσκο Άνεμοι και Παλίρροιες των Αρμός, και έχει κάνει έναν προσωπικό δίσκο: Χορός με τη Βροχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου