Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Σόιμπλε: Το χειρότερο της κρίσης της ευρωζώνης βρίσκεται πίσω μας

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι το χειρότερο της κρίσης της ευρωζώνης βρίσκεται πλέον "πίσω μας", σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της εφημερίδας "Μπιλντ".


"Πιστεύω ότι το χειρότερο είναι πίσω μας", δήλωσε ο Σόιμπλε.

Ο υπουργός Οικονομικών φάνηκε έτσι πιο αισιόδοξος από την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, η οποία δεν είχε θελήσει στις 10 Δεκεμβρίου "να άρει ακόμη πλήρως το συναγερμό". Η Μέρκελ δήλωσε "επιφυλακτικά αισιόδοξη", αποστασιοποιούμενη έτσι από την πιο έντονη αισιοδοξία του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έβλεπε "πίσω μας" την κρίση του ευρώ.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά, στη συνέντευξή του στην "Μπιλντ", πως η Ελλάδα έχει συνείδηση ότι μόνο με δύσκολες μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να υπερβεί τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει. "Η κυβέρνηση της Αθήνας ξέρει πως δεν μπορεί να διατυπώνει υπερβολικά οικονομικά αιτήματα προς τις άλλες χώρες της ζώνης του ευρώ. Κατά συνέπεια, καταπιάνεται τώρα με τις μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο υπουργός. 

Ο Σόιμπλε δηλώνει εξάλλου πεπεισμένος ότι η Γαλλία, η οικονομική κατάσταση της οποίας αποτέλεσε πρόσφατα αντικείμενο επικρίσεων στη Γερμανία, "εκπληρώνει της υποχρεώσεις της".

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου