Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Ένα ακόμα βήμα η ΜΥΓΔΟΝΙΑ στον Λαγκαδά

Έτοιμη να εγκαινιάσει το παραδοσιακό παντοπωλείο στο κέντρο του Λαγκαδά (οδός Σεραφείμ Τσακμάνη 9) είναι η Κοιν.Σ.Επ. ΜΥΓΔΟΝΙΑ, δήλωσε η πρόεδρος της ΚοινΣΕπ κα Χρυσάνθη Αλεξάνδρου. 


Μάλιστα σε ένδειξη αλληλέγγυας συμπεριφοράς στο «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» μπορούν να φιλοξενηθούν τοπικά προϊόντα, τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσεως που παράγονται στην περιοχή του Δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, των όμορων Δήμων και της ευρύτερης περιοχής. 


Για αξιοποίηση αυτής της δυνατότητας η κα Στέλλα Γκουδίνογλου - 6976855676 καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς να επικοινωνήσουν με την ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ (ksemygdonia@gmail.com) και τα μέλη της για να τακτοποιήσουν την προώθηση-έκθεση-συμμετοχή-πώληση των προϊόντων τους στο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ

Επίσης η ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ έχει θέσει το εξαγωγικό δίκτυό της στην Αγγλία στην διάθεση παραγωγών προϊόντων με προδιαγραφές ποιότητας. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ μέχρι τέλος Ιανουαρίου 2013 για να διερευνηθούν οι δυνατότητες συμμετοχής τους. Για την επικοινωνία, 6975718664, 6976855676, ksemygdonia@gmail.com

Η ΚοινΣΕπΜΥΓΔΟΝΙΑ, προβλέπει να δημιουργήσει: 
  1. Εργαστήριο για παραδοσιακές χειροποίητες βοτανοδημιουργίες 
  2. Δημιουργία επισκέψιμου βοτανόκηπου ενδημικών αρωματικών φυτών 
  3. Δημιουργία κέντρου ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ της αγροδιατροφικής αλυσίδας 
  4. Δημιουργία χώρου περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης 
  5. Χώρο πολλαπλασιαστικού υλικού (κρανιά, αγροδαμασκηνιά, κράταιγος κλπ.). 
  6. Προώθηση βιοκαλλιεργειών και προσφορά περιαστικών λαχανόκηπων. 
  7. Δημιουργία ημερήσιας αγροπεριβαλλοντικής κατασκήνωσης το καλοκαίρι. 
  8. Εμπλουτισμό τοπικών τουριστικών δυνατοτήτων με δραστηριότητες 
Η ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ, ως Κοινωνική, μη κερδοσκοπική, Συνεταιριστική Επιχείρηση συλλογικού και παραγωγικού σκοπού με στόχο την επιδίωξη συλλογικού οφέλους και εξυπηρέτηση γενικότερων κοινωνικών συμφερόντων, συμβάλει στην τοπική οικονομική ανάπτυξη μέσω της δημιουργίας θέσεων εργασίας, της εκπαίδευσης και της ενδυνάμωσης της τοπικής αγροτικής ανάπτυξης, αξιοποιεί Ελληνικά αυτοφυή αρωματικά & φαρμακευτικά φυτά και παράγει τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Τα κέρδη της ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ επιστρέφουν στην τοπική κοινωνία, με βάση το καταστατικό της. 

Το «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ» στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, είναι ένα ακόμα βήμα για την υλοποίηση των στόχων της ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ, η οποία περιμένει την ανταπόκριση όλων των εκπροσώπων δομών και φορέων, που έχουν ενημερωθεί από τα μέλη της ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ και έδωσαν ποικίλες υποσχέσεις και δηλώσεις στήριξης. 

Η ΚοινΣΕπ ΜΥΓΔΟΝΙΑ τους τελευταίους 2 μήνες προσφέρει την εμπειρία της στην δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε κάθε ευκαιρία, σε συνέδρια, ημερίδες, τηλεοράσεις, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ηλεκτρονικά μέσα, ως μια πετυχημένη προσπάθεια τοπικής ανάπτυξης μέσα στην κρίση, που δημιουργήθηκε από 5 γυναίκες τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίες πέρα από την προσωπική τους εξασφάλιση τους ενδιαφέρει η τοπική ανάπτυξη και η αλληλεγγύη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου