Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Παίζοντας καλλιτεχνικές… καθυστερήσεις


Παρουσίαση του λευκώματος της Ιουλίας Δ. Αγοράστη, με τίτλο: «Παίζοντας καλλιτεχνικές… καθυστερήσεις», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 20.00 στην Αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου.


Παρουσιάζουν: Νίκος Πασχαλίδης, δικηγόρος – συγγραφέας,
Λένα Καλαϊτζή - Οφλίδη, φιλόλογος – λογοτέχνης.
Την εκδήλωση πλαισιώνουν οι μουσικοί: Νίκος Δημόπουλος–φλάουτο,
Παναγιώτης Δημόπουλος – πιάνο.


Η είσοδος είναι ε λ ε ύ θ ε ρ η για το κοινό.


Ιουλία Αγοράστη:
Γεννήθηκε στα Γρεβενά και σπούδασε Νομικά και Ξένες Γλώσσες. Είναι κόρη του πρωτοπόρου Αβδελιώτη ξυλογλύπτη Δημήτρη Αγοράστη τα έργα του οποίου δωρήθηκαν από τις αδερφές Αγοράστη, Ιουλία και Βασιλική, στον Δήμο Γρεβενών και εκτίθενται στο Δημοτικό Μουσείο Πολιτισμού. Διετέλεσε ενεργή Δικηγόρος και Μεταφράστρια στην πόλη επί 28 χρόνια. Από τα φοιτητικά της χρόνια είναι εθελόντρια αδελφή του Ε.Ε.Σ. Είναι μέλος πολλών πνευματικών και πολιτιστικών Συλλόγων, Σωματείων και Επιτροπών. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και επτά προσωπικές, στις 5 από τις οποίες παρουσίασε αποκλειστικά έργα για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης που είναι το αγαπημένο της θέμα. Πολλά είναι και τα έργα της που απεικονίζουν τις ομορφιές και του βουνού, της Πίνδου και των πέτρινων γεφυριών της, που κυλά στο αίμα της. Έχουν εκδοθεί επίσης 2 ποιητικές συλλογές της ενώ δραστηριοποιείται δημιουργικά και στην κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων.

Το λεύκωμα «Παίζοντας καλλιτεχνικές …καθυστερήσεις», δεν αφορά σε καθυστέρηση εκδήλωσης του καλλιτεχνικού και λογοτεχνικού ταλέντου της Ιουλίας Αγοράστη αλλά στην καθυστέρηση ανάδειξής του σε μια συλλογή όπου ξεδιπλώνεται συμπυκνωμένα και απόλυτα ισορροπημένα το πλούσιο έργο της.

Στο Λεύκωμα αυτό η Ιουλία Αγοράστη συνδυάζει τον πλουραλισμό των χρωμάτων της ζωγραφικής της με τον λυρισμό της ποίησής της και τη δημιουργική φαντασία της στο λάξευμα πρωτότυπων κοσμημάτων. Οι πίνακές της πλημμυρίζουν χρωματικά από τη φύση του γενέθλιού της βουνού και τον πίτυλο της αγαπημένης της θάλασσας. Τα κείμενά είναι ζωγραφιές της ψυχής της, ισόβια προβληματισμένης για τα κοινά, ασυμβίβαστης στο γκρίζο της καθημερινότητάς μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου