Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Κυπελλούχος η ΑΕΚ στο Χάντμπολ

Το δεύτερο τρόπαιο της ιστορίας τη κατέκτησε η ΑΕΚ που νίκησε στον 31ο τελικό του Κυπέλλου Ανδρών τον ΠΑΟΚ με 27-23 στο ΕΑΚ Κέρκυρας. Σε έναν ελληνικό τελικό με τις δύο ομάδες να μην έχουν κανένα ξένο στη σύνθεση τους και σε ένα χαντμπολικό νησί, φιλοξένησε για τρίτη φορά τη μεγάλη διοργάνωση. Η «Ένωση» είχε σε μεγάλη ημέρα τον Σπύρο Μπαλωμένο, ο οποίος πέτυχε 10 γκολ και τον Δημήτρη Καφφάτο, που τελείωσε το ματς με 17 καθοριστικές επεμβάσεις. Ο Φιλαδελφιώτης περιφερειακός μάλιστα αναδείχθηκε MVP μετά από ψηφοφορία των δημοσιογράφων και βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Φαίακα Σπύρο Κουλούρη, πατέρα του πρώην τερματοφύλακα της ΑΕΚ Ευγένιου. 


Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του ματς, έχοντας το προβάδισμα με 1-2 τέρματα, τον Παλάσκα να δίνει πολλές λύσεις από την περιφέρεια και τον Γουργούμη σταθερό κάτω από τα δοκάρια. Στο δεύτερο η εικόνα της ΑΕΚ άλλαξε άρδην, η οποία μπήκε αποφασισμένη και στο πρώτο δεκάλεπτο έδειξε τις διαθέσεις της. Το 8-10 του 27΄έγινε 18-15 στο 45' με ένα επιμέρους νταμπλ σκορ 10-5. 


Μάλιστα λίγο αργότερα στο 50' προηγήθηκε ακόμα και με 4 γκολ (21-17 και 22-18) με τέρμα του Αλβανού και του Μπακαούκα. Ο «δικέφαλος» του Βορρά ξαναμπήκε στο ματς στο 55' μειώνοντας σε 23-22, αλλά δύο πολύτιμα και αναπάντητα γκολ από Μπαλωμένο και Παπαδόπουλο έκαναν το σκορ 25-22 και ουσιαστικά η «Ένωση» καθάρισε το ματς. 


Τις απονομές στον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ έκαναν ο Πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου, ο Πρόεδος της ΔΕΠ Αθανάσιος Μανδάς και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Σπύρος Πανδής. 

Τα δεκάλεπτα: 1-2, 6-6, 10-10 (ημχ.), 15-13, 21-17, 27-23 


ΑΕΚ (Γιάννης Αρβανίτης): Καφφάτος, Μπακαούκας 7, Γεωργιάδης 4, Γιαννόπουλος, Μπαλωμένος 10, Τσακνής, Σύγγαρης, Ασαρίδης, Οικονόμου, Αλβανός 3, Ναουμίδης, Τσαούσης 1, Παπαδιονυσίου, Κουρέτα, Παπαδόπουλος 2, Χερουβείμ. 


ΠΑΟΚ (Στέλιος Υετίων): Ζάγκας, Παλάσκας 6, Γουργούμης, Πίτσιος, Αποστολίδης, Κοκκώνης 3, Αποστολίδης, Ορφανουδάκης, Πετρίδης, Ιωαννίδης, Τσακίρης 6, Περβανάς, Τσάτσος 4, Καράγγελος, Τσίλης, Σεβαστίδης 4.


  • Διαιτητές: Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, 
  • Παρατηρητής: Μπεμπέτσος, 
  • δίλεπτα: 8-6, 
  • πέναλτι: 4/4-4/4. 
  • Κόκκινες: 59:39: Καφφάτος, Τσακίρης (απώθησαν βίαια αντίπαλο, κρατήθηκαν δελτία). 

Στέλιος Υετίων (προπονητής ΠΑΟΚ) : «Η ΑΕΚ ανταποκρίθηκε πολύ καλύτερα στις συνθήκες του αγώνα ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Είχα την εντύπωση πως θα είχαμε την ίδια λάμψη και οι δύο ομάδες, το θέλαμε και οι δύο πολύ, ίσως από το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται ότι η ΑΕΚ το ζήτησε περισσότερο. Από δω και πέρα είναι αυτονόητο ότι προχωράμε μπροστά στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Σκύβουμε το κεφάλι και κοιτάμε μπροστά». Σε ερώτηση για το αν υπήρχε εκνευρισμός στην ομάδα, απάντησε: «Υπήρχε πάθος, αλλά ίσως όχι τόσο ελεγχόμενο. Είναι προφανές ότι μέσα στο ματς θα έχεις παράπονα από την διαιτησία, αλλά αν το δούμε προπονητικά, αν εμείς είχαμε ευστοχία και βελτιώναμε αδυναμίες στην άμυνα μας, αυτός ο εκνευρισμός δεν θα στοίχιζε. Θέλω να είμαι ειλικρινής υπάρχουν παράπονα για κάποιες φάσεις, αλλά η διαιτησία δεν είναι ο βασικός λόγος της ήττα μας, αλλά η εμφάνιση της ΑΕΚ». 


Γιάννης Αρβανίτης (τεχνικός ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ. Αυτές οι δύο ομάδες προσθέτουν αίγλη στο χάντμπολ. Τέτοιοι αγώνες μόνο διαφήμιση είναι για το άθλημα μας. Ίσως ήταν καλύτερα να είχαμε περισσότερο κόσμο. Ήταν ένα ματς υψηλού επιπέδου. Στα κρίσιμα σημεία είχαμε το καθαρό μυαλό. Πολλές φορές ένα αποτέλεσμα κρίνεται από ένα γκολ, μία απόκρουση. Είχαμε την τύχη να έχουμε έναν πολύ καλό Καφφάτο, που βοηθήθηκε από την άμυνα. Στην οργανωμένη επίθεση ήμασταν πολύ καλοί». 

Θόδωρος Πετρίδης (αρχηγός ΠΑΟΚ): «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ. Έγινε όμορφος τελικός. Ξεκινήσαμε το ματς συγκεντρωμένοι και στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν μέσα στο παιχνίδι με τον τρόπο που θέλαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε, η ΑΕΚ παρουσιάστηκε πιο σφικτή στην άμυνα. Στο δεκάλεπτο του β' μέρους που η ΑΕΚ πήρε την διαφορά 4 γκολ δεν μπορέσαμε να καθαρίσουμε το μυαλό μας. Τώρα πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας στο πρωτάθλημα και θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό». 


Διονύσης Γεωργιάδης (Κερκυραίος εξτρέμ ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ που έφτασε μέχρι τον τελικό, αλλά και για το σημερινό παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες μπήκαμε αγχωμένα. Το πρώτο ημίχρονο παίξαμε εξίσου καλά. Στο δεύτερο ήταν κομβικά τα πρώτα δέκα λεπτά. Μετά καταφέραμε να συντηρήσουμε με καθαρό μυαλό την διαφορά και πήραμε δίκαια το τρόπαιο. Νιώθω πανευτυχής που κέρδισα αυτό το κύπελλο με την ομάδα μου στην ιδιαίτερη πατρίδα μου μπροστά σε φίλους, συγγενής, συναθλητές. Από την στιγμή που άκουσα ότι θα παίζαμε Κέρκυρα είχα τρελαθεί από την χαρά μου και είχα επιπλέον κίνητρο». 

Χριστόφορος Μπακαούκας (αρχηγός ΑΕΚ): «Είναι μεγάλη τιμή που παίζω με τον ΠΑΟΚ και μακάρι να παίξουμε και άλλους τελικούς αντίπαλοι. Δυστυχώς κάποιοι κάνουν πόλεμο σε αυτές τις δύο ομάδες. Ελπίζω σε άλλες διοργανώσεις να έχουμε περισσότερο κόσμο. Το πήραμε δίκαια. Πολλά ακούσαμε ότι είμαστε παππούδες  ότι βάζουμε τα τελευταία ένσημα, δεν σεβάστηκαν ότι τόσα χρόνια κάνουμε πρωταθλητισμό και πρωταγωνιστούμε. Κάποιοι μας είπαν καλοπληρωμένους που είναι ψέματα και έχω να τους πω ότι στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό. Έχω να τους πω ότι το πήραμε οι Παππούδες . 
Σε ερώτηση για το αν αληθεύει ότι έχουν πάρει μόνο 1,5 μισθό από την αρχή της σεζόν απάντησε: «Είναι αλήθεια ότι έχουμε πάρει μόνο δύο μηνιάτικα και αυτά που λένε ότι ''λαδώθηκε το αντεράκι μας'' είναι τεράστια ψέματα. Ήρθαμε εδώ για την πάρτη μας, την οικογένεια μας και τον κόσμο. Πρώτα πρέπει να ξέρει την αλήθεια και μετά να μιλάνε»

ΠΗΓΗ: ΟΧΕ [1] [2]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου