Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Δ.Κ. Σοχού

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 ξεκίνησαν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Δημοτική Κοινότητα Σοχού. Στο κλειστό θέατρο δημοτικού καταστήματος Σοχού οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ξεχωριστή μουσικοαφηγηματική παράσταση από τα μέλη του Δημοτικού Μουσικού Εργαστηρίου Σοχού, υπό την επιμέλεια του μουσικοδιδασκάλου κ. Κεχαγιά Δημήτρη. Η παράσταση, η οποία ήταν αφιερωμένη στη μεγάλη φωνή της παράδοσης Δόμνα Σαμίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός (1) έτους από το θάνατό της, περιελάμβανε τραγούδια και αφηγήσεις, προβολές στιγμών από τη ζωή της, καθώς και αφήγηση προσωπικών περιστατικών και γεγονότων από τον καθηγητή κ. Μαυρίδη Σάββα. 

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Σεπιάδης Γεώργιος μεταφέροντας τις θερμές ευχές του Δημάρχου Λαγκαδά κ. Ιωάννη Αναστασιάδη, συνεχάρη τα μέλη της Δημοτικής Χορωδίας και τον μουσικοδιδάσκαλο κ. Κεχαγιά Δημήτριο, τόνισε το έργο που πραγματοποιείται παρά τις δυσκολίες και την κρίση που αντιμετωπίζουμε και ευχήθηκε να γιορτάσουμε όλοι μαζί τις Αποκριές με υγεία και αγάπη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο εφημέριος πατέρας Χρυσάφης Τσολάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην Δήμαρχος Σοχού κ. Θεοφάνης Παπάς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζαχαρέγκας Ζαχαρίας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σισκούδης Αστέριος και Μισχόπουλος Απόστολος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σοχού κ. Λέτσιος Αθανάσιος, ο τοπικός σύμβουλος κ. Γρούσκος Τριαντάφυλλος, ο πρώην Αντιδήμαρχος Σοχού κ. Κουζούφης Δημήτριος και το μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΛ κ. Καπούσης Χρήστος.

Το μεσημέρι της Κυριακής 10 Μαρτίου 2013 οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν, με παρουσίαση παραδοσιακών χορών. Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Ζαχαρέγκας Ζαχαρίας κήρυξε την έναρξη των εκδηλώσεων ΚΟΥΔΟΥΝΟΦΟΡΟΙ «Μέριου 2013» στην κεντρική πλατεία του Σοχού, καλωσόρισε τους πολιτιστικούς φορείς που τίμησαν με την παρουσία τους το Σοχό και ευχήθηκε σ΄όλους «καλές Αποκριές».

Οι πολιτιστικοί Σύλλογοι που συμμετείχαν και παρουσίασαν χορούς από περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και του Πόντου, ήταν οι εξής:
  • Πολιτιστικός Οργανισμός «ΜΥΓΔΟΝΙΑ» Λαγκαδά.
  • Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Λητής.
  • Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγυνών
  • Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Λαγκαδά
  • Ποντιακός Σύλλογος Κολχικού «΄Αγιος Ευγένιος Τραπεζούντας»

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Β΄Θεσ/νίκης κ. Μάρκου Αικατερίνη, οι αντιδήμαρχοι κ.κ.Σισκούδης Αστέριος και Μισχόπουλος Απόστολος, ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΛ κ. Σεπιάδης Γεώργιος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σοχού κ. Λέτσιος Αθανάσιος, ο τοπικός σύμβουλος κ. Λιώτης Κωνσταντίνος και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. κ. Στυλιανοπούλου Αικατερίνη και κ. Καπούσης Χρήστος.

Το βράδυ της Κυριακής 10 Μαρτίου 2013 στην κατάμεστη αίθουσα θεάτρου του δημοτικού καταστήματος Σοχού, πραγματοποιήθηκε το αποκριάτικο πάρτι κλασικού και σύγχρονου χορού, από τα τμήματα που λειτουργούν κατόπιν συνεργασίας του Δήμου Λαγκαδά, της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Σοχού υπό την επιμέλεια της κ. Λεονταρίδου Σωτηρίας.

Η χάρη και η γοητεία των κινήσεων των μικρών μαθητριών των Νηπιαγωγείων, Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Σοχού ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους, χαρίζοντάς τους μια μοναδική βραδιά που αποδεικνύει το σπουδαίο έργο που επιτελείται στα τμήματα σύγχρονου χορού.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην Δήμαρχος Σοχού κ. Παπάς Θεοφάνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ζαχαρέγκας Ζαχαρίας, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μισχόπουλος Απόστολος και Αϊβατζίδης Παντελής, ο πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Λ. κ. Σεπιάδης Γεώργιος, η τοπική σύμβουλος Σοχού κ. Νούλη Μαρία και η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Σοχού κ. Μήττα Χρυσή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου