Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ στην αγορά εργασίας

Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013, στις 15.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, στην Αττική (Ιωνίας 96), ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με την Skywalker, οργανώνει την ημερίδα «ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ στην αγορά εργασίας σε περιόδους κρίσης».

Μεταξύ των θεμάτων που θα προσεγγισθούν είναι: Διαχείριση ανεργίας, Αναζήτηση εξαρτημένης εργασίας, Επαναπροσδιορισμός στόχων, Εναλλακτικές δραστηριότητες, Επιχειρηματικότητα, Αγροτική επιχειρηματικότητα, Παράλληλες δραστηριότητες, Άλλες αγορές εργασίας και Γενική μεθοδολογία.

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αλίμου κ. Θάνος Ορφανός και ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών & Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Ανδρέας Κονδύλης, ενώ την κεντρική εισήγηση θα κάνει η κα Ανδριάνα Αγαπητού, Διευθύντρια Κοινωνικής Αντίληψης Δήμου Αλίμου.

Η ζούγκλα της αγοράς εργασίας τείνει να μετασχηματιστεί σε ζούγκλα αγοράς ανεργίας. Σε κάθε περίπτωση, καμία από τις δύο δε διαθέτει οδηγίες χρήσης. Ειδικά για τους νέους άνεργους που μόλις έφυγαν από το σχετικά προστατευμένο περιβάλλον του σχολείου ή του πανεπιστημίου, μπορεί να δημιουργήσει την αίσθηση μιας ειδικής εμπόλεμης κατάστασης.

Η αναζήτηση εργασίας είναι μία εργασία πλήρους απασχόλησης με την έννοια των πολλών ωρών που πρέπει να δαπανήσουν οι άνεργοι και οι άνεργες προκειμένου να κατανοήσουν το νέο τοπίο της αγοράς εργασίας. Καθώς οι προσφερόμενες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αλλά και στο δημόσιο μειώνονται συνεχώς και ιδιαίτερα οι θέσεις σταθερής ή μακροχρόνιας εργασίας, όλο και περισσότεροι στρέφονται σε προγράμματα εργασίας ορισμένου χρόνου επιδοτούμενα κυρίως από ευρωπαϊκά κονδύλια.

Μια ενδιαφέρουσα πρακτική είναι να ενθαρρυνθούν οι άνεργοι να αξιοποιήσουν το ταλέντο και την δυναμική τους, και να περάσουν από το στάδιο των παθητικών ληπτών δημόσιων βοηθημάτων σε ενεργητικούς αναζητητές εργασίας. Η απόκτηση εμπειριών σε συνάρτηση με τα επαγγελματικά προσόντα αποτελούν πλέον ισχυρές προϋποθέσεις στη διερεύνηση της αγοράς εργασίας έως ότου βρεθεί σταθερή θέση εξαρτημένης ή άλλης απασχόλησης. Αυτή η εμπειρία ωστόσο μπορεί να χρησιμεύσει και στην προσπάθεια ίδρυσης της δικής τους επιχείρησης σε βιώσιμη βάση.

Το ενδιαφέρον του Δήμου Αλίμου και η κοινωνική προσφορά της Skywalker δημιουργούν μια εξαιρετική ευκαιρία για να προσεγγισθούν τα θέματα με μια διαφορετική οπτική.

Την Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013, στις 15.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αλίμου, στην Αττική (Ιωνίας 96), ο Δήμος Αλίμου, σε συνεργασία με την Skywalker, οργανώνει την ημερίδα «ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ στην αγορά εργασίας σε περιόδους κρίσης», και προσκαλεί όλους και όλες σε ένα ενδιαφέρον απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου