Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Νέο videoclip για τους De Facto

Μια νέα ομάδα ανθρώπων, με δημιουργική διάθεση, η Passatempo Collective σε συμπαραγωγή με την GO Productions ανέλαβαν τη δημιουργία του νέου videoclip για το τραγούδι "Χωρίς εσένα" από τον πέμπτο δίσκο των De Facto "Η αυλή των θαυμάτων" (Friday Records, 2011). Το video είναι διαθέσιμο στο official channel των De Facto στο Youtube (σε υψηλή ανάλυση και ποιότητα HD)

Λίγα λόγια για τους De Facto
Οι De Facto είναι ένα συγκρότημα με κάτι περισσότερο από 20 χρόνια ζωής στην Ελληνική ποπ/ροκ σκηνή και με 15 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, που συνεχίζει να συνθέτει, να ηχογραφεί και να δίνει συναυλίες σε όλη τη χώρα μέχρι και σήμερα.


Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκινάει στα τέλη του '80 στην Έδεσσα.

Στα μέσα της επόμενης δεκαετίας και αφού τα μέλη της μπάντας εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, καθιερώθηκαν ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της σκηνής της πόλης.

  • Το 1996 υπέγραψαν συμβόλαιο με την LEGEND.
  • Το 1998 κυκλοφόρησε ο πρώτος και ομώνυμος δίσκος τους "de facto", στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τραγούδια όπως τα "Σιδερένια καρδιά" και "Όλης της γης τα μυστικά", που αγαπήθηκε από το κοινό και έκανε σημαντικές πωλήσεις για πρωτοεμφανιζόμενο όνομα.
  • Το 2000 ηχογραφήθηκε το πλέον πετυχημένο, ως σήμερα, άλμπουμ του συγκροτήματος, με πωλήσεις που ξεπέρασαν κατά πολύ τα 15.000 αντίτυπα. Ο δίσκος κυκλοφόρησε με τίτλο "Μακρύς καιρός κοντεύει" και συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και το αγαπημένο των φίλων της μπάντας "Δεν είναι έτσι η αγάπη".
  • Το 2002 κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο "DE FACTO III" στον οποίο βρίσκεται άλλο ένα τραγούδι σταθμός στην πορεία του συγκροτήματος, το "Θεσσαλονίκη".
  • Το 2004 η LEGEND κυκλοφορεί ένα "Best Of" με τίτλο "Μπαλάντες"
  • Το 2006 ιδρύουν δική τους, ανεξάρτητη εταιρία (FRIDAY RECORDS), και κυκλοφορούν το CD με τίτλο "Ως του κόσμου την άκρη" με χαρακτηριστικά τραγούδια τα "Άλλη μια μέρα ζωντανός" και "Παλιές γειτονιές".
  • Το 2011 κυκλοφορεί το CD "Η Αυλή των Θαυμάτων".
Οι De Facto έχουν δώσει αναρίθμητες συναυλίες σε όλη τη χώρα και συνεχίζουν να είναι ενεργοί κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα: να συνθέτουν, να ηχογραφούν και να παίζουν τα τραγούδια τους, ζωντανά, μπροστά στο κοινό τους. Πέτρος Παρασκευάς (κιθάρα, φωνή), Πέτρος Μίσκος (μπάσο, φωνητικά), Αλέξανδρος Αποστολάκης (τύμπανα, φωνητικά).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου