Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Πού απαγορεύεται το μπικίνι;

Από το καλοκαίρι του 1947 που κατέκλυσε τις παραλίες της Μεσογείου το μπικίνι έχει γίνει για γυναίκες και άνδρες το απόλυτο σύμβολο των καλοκαιρινών διακοπών, της χαλαρής διάθεσης και της γυναικείας ομορφιάς δίπλα στο κύμα. Σε ποιες παραλίες όμως το μπικίνι μπορεί να σας βάλει σε περιπέτειες με το νόμο; 

Το Ρας Αλ Χαιμά είναι ένα από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και παρά το γεγονός ότι υποδέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών από τη Δύση φαίνεται να μην υποκύπτει στις δυτικές συνήθειες στην παραλία. Οι συντηρητικές συνήθειες των ισλαμιστών κατοίκων του εμιράτου έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την αμφίεση των ξένων λουομένων, καταλήγοντας σε καταγγελίες των ντόπιων εναντίον του αποκαλυπτικού θεάματος. 

Οι τοπικές αρχές κατανοώντας τις αντιδράσεις των κατοίκων έδρασαν αναλόγως. Στις παραλίες του εμιράτου έχουν αναρτηθεί πινακίδες που προειδοποιούν δημόσια για τα πρόστιμα που επισύρει η εμφάνιση στην παραλία με μπικίνι για τις γυναίκες και κολλητό μαγιό για τους άνδρες, τονίζοντας ότι όλοι οι λουόμενοι θα πρέπει να δεσμευτούν για τη δημόσια ηθική με την κατάλληλη ενδυμασία. 

Τι φορούν όμως οι ντόπιες στην παραλία; Μα το ειδικά σχεδιασμένο μαγιό για μουσουλμάνες το λεγόμενο μπουρκίνι, ένα έξυπνο λογοπαίγνιο για το μαγιό που αποτελεί συνδυασμό της μπούρκας με το μπικίνι και καλύπτει όλο το σώμα αλλά και το κεφάλι προσφέροντας την απαραίτητη κάλυψη του σώματος για τους συντηρητικούς μουσουλμάνους αλλά προσφέροντας και ελευθερία κινήσεων σε όσες το φορούν. 

Αλλά δεν είναι μόνο οι μουσουλμάνοι που ζητούν πιο συντηρητικές δημόσιες εμφανίσεις. Η Βαρκελώνη με το μεσογειακό ταμπεραμέντο έχει ήδη λάβει μέτρα εναντίον της εμφάνισης με μαγιό στους δρόμους της πόλης. Τα μαγιό επιτρέπονται στην παραλία αλλά η εκτεταμένη χρήση τους από τουρίστες που περιφέρονται μέσα στους δρόμους της πόλης οδήγησαν τους ντόπιους σε διαμαρτυρίες για την προσβολή της δημοσίας αιδούς. Η μη συμμόρφωση με τον ενδυματολογικό κανόνα επισύρει πρόστιμο που φτάνει μέχρι και € 300. 

ΠΗΓΗ: Touristorama

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου