Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Διάρρηξη στο Γ΄ ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών λίγες μέρες μετά τα εγκαίνια του!

Στο στόχαστρο διαρρηκτών φαίνεται πως έχουν μπει τα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών, δεδομένων των αρκετών κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες. Νεότερο… θύμα το Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών, οι υπηρεσίες του οποίου πριν από λίγες ημέρες μεταφέρθηκαν σε νέο κτίριο, το οποίο μάλιστα εγκαινιάστηκε μόλις στις 17 Ιουνίου!


Ειδικότερα, το Γ΄ ΚΑΠΗ συστεγάζεται με το Πνευματικό Δημοτικό Κέντρο και το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων σε υπερσύγχρονο, πενταόροφο κτίριο που κατασκεύασε ο δήμος, στη συμβολή των οδών Περγάμου και Μεσολογγίου, στη συνοικία Κάστρων της Δημοτικής Ενότητας Συκεών.

Σύμφωνα με τα πρώτα επιβεβαιωμένα στοιχεία, άγνωστοι στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας, και σίγουρα μετά τις 8 το βράδυ γιατί ως τότε παραμένει ανοικτό το κτίριο και λειτουργούν κανονικά όλες οι υπηρεσίες για τους επωφελούμενους ηλικιωμένους, παραβίασαν την είσοδο του φυσικοθεραπευτηρίου στο ισόγειο του κτιρίου κι από εκεί κινήθηκαν σε πολλούς χώρους. Μεταξύ άλλων, μπήκαν στα γραφεία της κοινωνικής υπηρεσίας και της γραμματείας, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο ή να προκαλέσουν σοβαρές υλικές ζημιές. Τη λεία τους εντόπισαν τελικά στο κυλικείο, απ’ όλου αφαίρεσαν μια τηλεόραση-πλάσμα και 6 ευρώ από το ταμείο.

Αμέσως μόλις έγινε αντιληπτή η διάρρηξη, κλήθηκε η Σήμανση για αποτυπώματα, ενώ ο πρόεδρος του Δημοτικού Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Νεάπολης-Συκεών Αριστείδης Γαλανός υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων.

Πρόσφατα περιστατικά 

Το νέο αυτό κρούσμα έρχεται να προστεθεί στη λίστα με ανάλογα συμβάντα σε Κ.Α.Π.Η. του δήμου, όπως το Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης όπου έχουν σημειωθεί πέντε διαρρήξεις και το Γ΄ Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου, το οποίο έπεσε θύμα διαρρηκτών μια φορά. 

Το πιο πρόσφατο περιστατικό έγινε στο Α΄ ΚΑΠΗ Συκεών-Δημοτικό Ιατρείο, στην στεγάζεται στην οδό Καυκάσου 64-66. Οι δράστες επιδόθηκαν στο κυνήγι του…θησαυρού στη διάρκεια της νύχτας και τα αποτελέσματα της προσπάθειάς τους έγιναν ορατά με το πρώτο φως της μέρας. Προφανώς μπήκαν στο κτίριο σπάζοντας ένα παράθυρο στο ισόγειο και από εκεί μετέβησαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου, όπου και συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο παραβιάζοντας εσωτερικές πόρτες γραφείων και αφαιρώντας διάφορα αντικείμενα. Λεία τους, μία τηλεόραση, δύο οθόνες ηλεκτρονικών υπολογιστών, ένα οξύμετρο, ένα πιεσόμετρο, καθώς και ένα σεβαστό χρηματικό ποσό. 

Εκτός, φυσικά, από τα παραπάνω, στόχος εγκληματικών στοιχείων γίνονται καθημερινά ανυποψίαστοι πολίτες, ανήμποροι και ηλικιωμένοι ακόμα και μέσα στα σπίτια τους, καταστήματα, δημόσια και δημοτικά κτίρια. Πρόσφατη (20.6) είναι και η επίθεση δύο νεαρών εναντίον ηλικιωμένης, από την οποία αφαίρεσαν με τη βία τη χρυσή αλυσίδα και το σταυρό που φορούσε στο λαιμό, κι όλα αυτά σε κεντρικό δρόμο και με το φως της μέρας, και με τον κίνδυνο να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στην άτυχη γυναίκα.

Δυστυχώς, όλη αυτή η αρνητική εικόνα και πραγματικότητα έχει από καιρό θορυβήσει τους κατοίκους και αναγκάζει το δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών Σίμο Δανιηλίδη να επαναλαμβάνει το ερώτημά του για το αν πρέπει οι πολίτες να πάρουμε το νόμο στα χέρια μας κι αν υπάρχει, τελικά, Ελληνική Αστυνομία; 

Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών απευθύνει για πολλοστή φορά έκκληση, αλλά και προειδοποίηση, για την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης στα όρια του δήμου, αλλά και ευρύτερα. Καλεί το σύνολο της ιεραρχίας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα εγγυώνται την καθημερινή προστασία των πολιτών από κάθε εγκληματική δράση. Επίσης, καλεί την πολιτεία να εξετάσει την από καιρό δημοσίως εκφρασμένη πρότασή της και του Δημοτικού Συμβουλίου, να συσταθεί ένα πλήρες Αστυνομικό Μέγαρο με Τμήματα Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, Δίωξης Ναρκωτικών, κ.λπ., για τη χωροθέτηση του οποίου ο δήμος διαθέτει και το κατάλληλο οικόπεδο.

«Αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να επαναφέρουμε το αίτημά μας για περισσότερη ασφάλεια, καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις, όπως στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων με αριθμό προσωπικού ικανού να ανταποκριθεί στην πραγματική αστυνόμευση του δήμου, αντίστοιχη στελέχωση των Τμημάτων Ασφαλείας, εξοπλισμό των Τμημάτων με οχήματα, δίκυκλα, κ.λπ., καθημερινή κίνηση τουλάχιστον πέντε περιπολικών σε 24ωρη βάρδια, δέκα τουλάχιστον πεζές περιπολίες (από 2 αστυνομικούς η κάθε μία), καθημερινά σε 24ωρη βάρδια και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες», καταλήγει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου