Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ο Πύργος απέκτησε το δικό του μουσείο

Ολόκληρη η περιοχή το περίμενε με αγωνία εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύργου άνοιξε τις πύλες τους για το κοινό και αποτελεί πόλο έλξης για όλους του τουρίστες.

Στη δεξιά πτέρυγα του Αρχαιολογικού Μουσείου Πύργου στην οποία εκτίθενται τα προϊστορικά και κλασσικά ευρήματα, έχουν ήδη γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να στελεχωθεί με το απαιτούμενο προσωπικό. Η είσοδος για το κοινό είναι δωρεάν αυτή τη στιγμή ενώ το ωράριο λειτουργίας του μουσείου είναι από Δευτέρα έως και Παρασκευή από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Τα Σαββατοκύριακα θα παραμένει κλειστό έως ότου τουλάχιστον διαμορφωθεί και η δεύτερη πτέρυγα.

Η προϊσταμένη της Ζ’ ΕΠΚΑ Ολυμπίας, Γεωργία Χατζή, χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα, ως «μεγάλη ημέρα» όχι μόνο για την πόλη του Πύργου αλλά και για την Εφορεία Αρχαιοτήτων τονίζοντας ότι το νέο μουσείο που στεγάζεται στην παλαιά δημοτική αγορά, παραδόθηκε στο κοινό.

«Είναι ευχής έργο, ότι ο κόσμος μπορεί να έρθει σε επαφή με το σπουδαίο αυτό κτίριο και με τα εκθέματα που έχουν τοποθετηθεί στην δεξιά για τον επισκέπτη πτέρυγα του μουσείου και τα οποία καλύπτουν τους προϊστορικούς και ιστορικούς χρόνους της Ηλείας με πλήθος αρχαιολογικών ευρημάτων ανά τμήμα. Όλα αυτά, οι κάτοικοι του Πύργου και των περιχώρων αλλά και οι επισκέπτες μπορούν να το απολαύσουν».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος Υπουργός ΠΑΙΠΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος, θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου Μουσείου του Πύργου όταν θα έχουν τελειώσει όλες οι απαραίτητες εργασίες και στην δεύτερη πτέρυγα με τα Βυζαντινά και Μεταβυζαντινά αρχαιολογικά ευρήματα, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα.

ΠΗΓΗ: TOURISTORAMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου