Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014

Ο διαδραστικός κινηματογράφος έρχεται στo Κιλκίς

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός «ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ» έχει τη χαρά να σας ανακοινώσει ότι θα βρίσκεται στις 7 Οκτώβρη 2014 στο Κιλκίς, στο ΣΙΝΕΜΑ ΑΣΤΡΟΝ, για να παρουσιάσει στους μαθητές των Δημοτικών και Γυμνασίων της πόλης σας, τις εκπαιδευτικές ταινίες του διαδραστικού κινηματογράφου, μια καινοτόμο δράση που συναρπάζει χιλιάδες παιδιά που την παρακολουθούν. 

Με 7 χρόνια συνεχούς πορείας και με πρωταγωνιστές πολύ γνωστούς και καταξιωμένους Έλληνες ηθοποιούς, όπως ο Άκης Σακελλαρίου, η Ανέζα Παπαδοπούλου ,η Θέμις Μπαζάκα, η Ναταλία Δραγούμη, αλλά και εκπροσώπους από την νεότερη ταλαντούχα γενιά, με πρώτη την Κατερίνα Τσάβαλου,ο Σταύρος Κανελλίδης,ο Σωκράτης Πατσίκας και από εφέτος η Τζένη Θεωνά,ο Δημήτρης Κουρούμπαλης και η Κατερίνα Γερονικολού, ο διαδραστικός κινηματογράφος αποτελεί την εκπαίδευση του μέλλοντος.



Με ασύρματα τηλεχειριστήρια ,ειδικά επεξεργασμένα software και εφαρμογές πολυμέσων (multimedia) για πρώτη φορά οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν ενεργά και ουσιαστικά ,διαμορφώνοντας την εξέλιξη των ταινιών μέσα στην αίθουσα κατά τη διάρκεια της προβολής !Κατ αυτόν τον τρόπο ενισχύεται το συνεργατικό πνέυμα και η ευγενής άμιλλα μεταξύ των παιδιών,ενώ ταυτόχρονα αποκομίζουν τα εκπαιδευτικά μηνύματα διασκεδάζοντας!

Ο εμπνευστής-δημιουργός και σκηνοθέτης,εκπαιδευτικός, Δημήτρης Τσίρος έδωσε πνοή στις ταινίες με θέματα βασισμένα σε ενότητες - πυλώνες της σύγχρονης εκπαίδευσης: Οικολογία, κοινωνική ευαισθητοποίηση, πολιτισμός, ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης, πολυπολιτισμικότητα, πολιτιστική εξωστρέφεια, αφορούν παιδιά όλων των ηλικιών και εκπαιδευτικών βαθμίδων. 


1. «Άγρια Ζώα της Ελλάδας» (Οικολογία-Περιβάλλον) 
Προτείνεται για Νηπιαγωγείο και Α, Β, Γ, Δ τάξεις Δημοτικού.
Πρωταγωνιστούν: Άκης Σακελλαρίου, Ναταλία Δραγούμη, Κατερίνα Τσάβαλου, Σωκράτης Πατσίκας και άλλοι.
Ο Άκης Σακελλαρίου και οι διάσημοι φίλοι του ηθοποιοί, μαθαίνουν στους μικρούς μαθητές να αγαπούν και να προστατεύουν τα άγρια ζώα και τη φύση της χώρας μας.

2. «Μαθαίνω να αγαπώ τον Άνθρωπο» (ανάπτυξη συναισθηματικής νοημοσύνης)
Προτείνεται για Νηπιαγωγείο, Α, Β, Γ τάξεις Δημοτικού
Πρωταγωνιστεί η Τζένη Θεωνά, Ερμίρα Λέκκα
Η Ερμίρα και ο φίλος της μαθαίνουν από την Τζένη Θεωνά γιατί πρέπει να αγαπούν και να βοηθούν τον άνθρωπο, να κάνουν φίλους και να είναι καλοί άνθρωποι. 

3. «Αρχαία Ελλάδα» (Πολιτισμός)
Προτείνεται για Γ, Δ, Ε, ΣΤ τάξεις δημοτικού και Α γυμνασίου
Πρωταγωνιστούν: Θέμις Μπαζάκα, Βασιλική Καρρά.
Η Βασιλική και θεατές - μαθητές «ταξιδεύουν» στα σημαντικότερα Ελληνικά Μουσεία, θαυμάζουν και αγαπούν τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό μας. Οδηγός τους η Θέμις Μπαζάκα.

4. « Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου /λέμε όχι στο ρατσισμό»
(Κοινωνική ευαισθητοποίηση) 
Προτείνεται για Δ,Ε,ΣΤ τάξεις δημοτικού και Α,Β γυμνασίου
Πρωταγωνιστούν: Ανέζα Παπαδοπούλου, Θέμις Μπαζάκα, Κατερίνα Τσάβαλου, Πύρρος Δήμας, Νίκος Βουρλιώτης, και άλλοι.
Πολυεθνικές ομάδες παιδιών σε όλο τον κόσμο, εκπαιδεύονται και ετοιμάζονται να πείσουν τους μεγάλους, ότι τα παιδιά όλου του κόσμου έχουν ίσια δικαιώματα στη ζωή, στη μόρφωση, στην αγάπη. 

5. «Ελλάδα:χώρα ποιητών και συγγραφέων» (Πολιτισμός)
Προτείνεται για Δ, Ε, ΣΤ τάξεις δημοτικού και Α, Β γυμνασίου.
Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Κατερίνα Γερονικολού και άλλοι.
Ο Δημήτρης και η Κατερίνα γνωρίζουν με απαράμιλλο, διασκεδαστικό τρόπο στους μικρούς τους φίλους, τις άφθαρτες ηθικές αξίες και τον αμύθητο πλούτο ιδεών που προσφέρουν η μελέτη και η εμβάθυνση στο έργο των Ελλήνων λογοτεχνών. Ένα ταξίδι στην Ελλάδα από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Μιας χώρας που κάθε γωνιά της αποκαλύπτει έναν λογοτεχνικό θησαυρό. 

Η διάρκεια προβολής κάθε ταινίας είναι 1,5 ώρα και το εισιτήριο 5 ευρώ.

Η δράση υλοποιείται στα πλαίσια της εταιρίας παραγωγής εκπαιδευτικών ταινιών «ΦΩΤΟΓΡΑΜΜΑ».

Η διεύθυνση μας είναι Πανεπιστημίου 13 στο Σύνταγμα και τηλ.επικοινωνίας 210-3413890.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου