Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Ο.ΚΑ.ΝΑ. ανοίγει τα φτερά του

Μετά την επιτυχία, που σημείωσε το πρώτο του φεστιβάλ πέρσι το φθινόπωρο στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Κατά των Ναρκωτικών διοργανώνει την ερχόμενη Πέμπτη το δεύτερο φεστιβάλ με τίτλο "Εθισμένοι στη ζωή" στον χώρο μπροστά από το άγαλμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, στη Νέα Παραλία.

Με το φεστιβάλ ο ΟΚΑΝΑ θα επιχειρήσει για μία ακόμη φορά να ανατρέψει στερεότυπα, προκαταλήψεις, φοβικές στάσεις και συμπεριφορές κοινωνικού στιγματισμού, όπως επίσης να διεκδικήσει μια ανοιχτή κοινωνία με ενημερωμένους κι ευαισθητοποιημένους πολίτες. Σκοπός, η ανάδειξη -μέσα από τη διοργάνωση αυτή- αγαθών όπως η δημιουργία, η δύναμη, η ελευθερία και η χαρά.

Οι ενημερωτικές δράσεις στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης θα ξεκινήσουν μεθαύριο στις 11 το πρωί με εκθέσεις και δρώμενα, τα οποία θα οργανώσουν διάφοροι φορείς κι ευαισθητοποιημένοι στο ζήτημα των ναρκωτικών σύλλογοι απ' όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Στις επτά και μισή το απόγευμα θα αρχίσει το μουσικό πρόγραμμα του φεστιβάλ με τα συγκροτήματα MIKRO, EKMEK και ΜΠΛΕ, ενώ η βραδιά που θα παρουσιάσει ο ραδιοφωνικός παραγωγός Στάθης Παναγιωτόπουλος, θα κλείσει με τραγούδια του Θεσσαλονικιού ερμηνευτή Δημήτρη Ζερβουδάκη.

Σήμερα ο ΟΚΑΝΑ βασιζόμενος στο τρίπτυχο "πρόληψη - θεραπεία - επανένταξη" διαθέτει 12 μονάδες, που λειτουργούν σε όλα τα νοσοκομεία της Μακεδονικής πρωτεύουσας και υποδέχεται καθημερινά 2.200 χρήστες οπιούχων. Στόχοι των υπευθύνων στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών είναι η μείωση της χρήσης παράνομων ουσιών, η βελτίωση της υγείας και των κοινωνικών σχέσεων, η μείωση της εγκληματικότητας και η απεξάρτηση των χρηστών.  

Μ.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου