Επικοινωνήστε με το SPOTAKI, αποστολή δελτίων τύπου, δράσεων και παρουσιάσεων, 
στο E-mail: spotakigr@gmail.com

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Το spotaki άναψε:ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΛΑΓΚΑΔΑ : Σεμινάριο για τον «σχολικό εκφοβισμό» στα Λουτρά Λαγκαδά

Το σεμινάριο διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Συλλόγου  «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» , ενός εθελοντικού οργανισμού που με την 17ετή παρουσία του έχει συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση καθημερινών αναγκών του παιδιού, διασφαλίζοντας την σωματική, ψυχική και πνευματική ισορροπία, εξασφαλίζοντας  «το χαμόγελο» που του ανήκει.

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Το spotaki άναψε: Στόχος ρεκόρ Guinness ξυρίσματος στη Θεσσαλονίκη στις 18/3/2012


Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι την Κυριακή 18/03/2012 στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί μία μεγάλη εκδήλωση για το βραβείο Γκίνες, με φιλανθρωπικό σκοπό στο Κέντρο Αποθήκευσης & Διανομής της εταιρίας Μασούτης στο Καβαλάρι Θεσσαλονίκης.
Στην εκδήλωση αυτή, όπου θα υπάρχουν πολλά εδέσματα και μουσική, είστε όλοι καλεσμένοι.

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Το spotaki άναψε: Επιδείνωση του καιρού

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που παρατηρούνται ήδη σήμερα Δευτέρα 5/3/2012, στη Βορειοδυτική Ελλάδα αναμένεται σταδιακά να επηρρεάσουν τις υπόλοιπες δυτικές και νότιες περιοχές της χώρας και μέχρι το βράδυ θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάννησα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) εφιστά την προσοχή των πολιτών και τους συστήνει όπως προβούν στις παρακάτω ενέργειες:

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Το spotaki άναψε: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ για τη φορολογική μεταρρύθμιση στη Θεσσαλονίκη (Video)


Συνέντευξη Τύπου  έδωσαν ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος, η  συν-εκπρόσωπος Τύπου  Ελεάννα Ιωαννίδου και ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος, στη Θεσσαλονίκη με θέμα τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Το spotaki άναψε: Η νέα εποχή στους συνεταιρισμούς


Η Μεγάλη αλλαγή στην πορεία των αγροτικών συνεταιρισμών πρέπει να είναι το άθροισμα πολλών μικρών σημαντικών αλλαγών, και κυρίως αλλαγών στην συμπεριφορά των νέων συνεταιριστών.
Την Τρίτη, 21 Φεβ 2012, στον Άγιο Παύλο Δήμου Προποντίδας (Χαλκιδική) είχαμε την χαρά να είμαστε παρόντες στην παράδοση από την δικηγόρο κα Αργυρώ Φερμελετζή του εγκεκριμένου και καταγεγραμμένου πρώτου καταστατικού νέας μορφής Συνεταιρισμού «ΑΣΕΠΟΠ ΠΑΥΛΙΝ» στον προσωρινό πρόεδρο κ Γεώργιο Καλαντζή , παρουσία πολλών μελών του νέου Συνεταιρισμού μεταξύ των οποίων: κ. Γεώργιου Περπερή (Προέδρου Τοπικής Κοινότητας Αγ. Παύλου), κ. Χαράλαμπου Πασχαλίδη (προέδρου Τοπικής κοινότητας Ζωγράφου), κ. Γεώργιου Καλινικίδη (Προέδρου Συνεταιρισμού Ζωγράφου), κ. Σπυρίδωνα Παντέλογλου, κ. Δημήτρη Χριστοδούλου, κ. Ευστάθιου Μαμόγλου, κ. Νίκου Ζησιού (ecoplant), κ. Νίκου Κυρατζή, κ. Νικόλα Μιχαηλίδη, κ. Αντώνη Μπουρτή, κ. Άγγελου Κατσιρμά, κ. Λάκη Στεργιούδα, κα Αναστασίας Μάλγαρη, κ. Στέλιου Παπαδημητρίου, κ. Παναγιώτη ΧΓεωργίου, κ. Ηλία Θεοδωρίδη, κ Δημήτρη Μονάκα και άλλων.
Στην πολύ γόνιμη πρώτη συνάντηση-συζήτηση προσανατολίσθηκαν όλοι ότι οι δομές της κοινωνικής οικονομίας, όπως οι συνεταιρισμοί, απαιτούν ομόλογη και ισότιμη πληροφόρηση όλων για να μπορούν να συμμετέχουν όλοι στην λήψη αποφάσεων από κοινού, καθώς και στην πλήρη εφαρμογή και των επτά (7) αρχών του συνεργατισμού-συνεταιρισμού, όπου η 5η αρχή επιβάλει την συνεχή εκπαίδευση όλων των μελών του συνεταιρισμού.

Το spotaki άναψε: Το Ελληνικό τυρί που κατακτά τον κόσμο


Μυρωδάτο, μαστιχωτό, γευστικότατο ,και με καταγωγή την Ελλάδα, είναι  μερικά από τα τυριά που  κατακτούν   τον κόσμο εδώ κ αρκετά χρόνια από την Σουηδία μέχρι και τη Σιγκα-πουρη. Στην Μπάλου Γαργαλιάνων, ο Κώστας Αποστόλου φτιάχνει με τη γυναίκα του, Ελένη, το μοναδικό χειροποίητο ταλαγάνι, με κατοχυρωμένη πατέντα και με παράσημο το χρυσό βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου τυριού παγκοσμίως στο διαγωνισμό World Cheese Awards.
Το αλάτι Μεσολογγίου να πέφτει σαν λευκό  χιόνι, πάνω στα κεφάλια της μυζήθρας και δίπλατα καλούπια με το ταλαγάνι, που γυρίζονται για να στραγγίξουν. «Αν μου έλεγε κανείς πριν από δέκα χρόνια ότι θα έφτιαχνα δικό μου τυρί σε ένα χωριό της Μεσσηνίας, θα πίστευα ότι έχει περίεργη αίσθηση του χιούμορ», ομολογεί ο Κώστας Αποστόλου. Και η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν προδιέγραφε αυτό το ταξίδι. Ο ίδιος είναι  Κυπριακής καταγωγής που έφυγε με την οικογένειά του το ’74 για Λονδίνο. Ο πατέρας του ασχολήθηκε με ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και ο ίδιος, μετά τις σπουδές του στα οικονομικά στην Ουαλία, αποφάσισε να ακολουθήσει ανάλογο δρόμο. «Η μόνη που διατηρούσε τις εικόνες από το νησί ήταν η γιαγιά μου, που έφτιαχνε τα τυριά του σπιτιού».

Το spotaki άναψε: Έρευνα τιμών Σαρακοστιανών


Το ΚΕ.Π.ΚΑ. - Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών ενημερώνει τους καταναλωτές, για τη σημαντική διακύμανση των τιμών των τροφίμων, που κοσμούν το σαρακοστιανό τραπέζι. Φυσικά, είναι γνωστό ότι η υψηλότερη τιμή δε σημαίνει, απαραίτητα και καλύτερη ποιότητα.






4/3/11

22/2/12

Ποσοστά Μεταβολής %



Από

Έως

Από

Έως

Από

Έως

Καλαμάρια

10,00

22,00

9,98

18,00

-0,20

-18,18

Χταπόδι

14,00

16,00

14,00

18,00

0,00

12,50

Σουπιές

10,00

15,00

9,98

14,00

-0,20

-6,67

Μύδια συσκ. 500gr

5,00

6,00

4,00

6,00

-20,00

0,00

Γαρίδες Μεγάλες

17,00

38,00

25,99

40,00

52,88

5,26

Γαρίδες Μικρές

7,00

15,00

5,00

14,00

-28,57

-6,67

Καραβίδες

20,00

30,00

24,00

32,00

20,00

6,67

Κυδώνια

14,00

15,00

14,00

14,00

0,00

-6,67

Γυαλιστερές

12,00

14,00

14,00

14,00

16,67

0,00

Ταραμάς (kg)

3,25

5,55

3,30

5,82

1,54

4,86

Μελιτζανοσαλάτα (kg)

3,50

4,96

3,40

5,21

-2,86

5,04

Τουρσί Διάφορα (kg)

1,90

2,90

1,80

4,29

-5,26

47,93

Πιπεράκι Τουρσί (kg)

2,50

3,90

2,50

4,29

0,00

10,00

Ελιές Καλαμών (kg)

5,60

8,00

5,80

8,00

3,57

0,00

Χαλβάς (kg)

4,40

9,64

4,40

10,00

0,00

3,73



Οι καταναλωτές πρέπει:

  1. Να ερευνούμε, πριν αγοράσουμε.
  2. Να αποφεύγουμε τους πλανόδιους πωλητές, για αγορές προϊόντων.
  3. Να αποφεύγουμε τις υπερβολές στις ποσότητες, που αγοράζουμε.
  4. Να χρησιμοποιούμε τις γνώσεις, τις αισθήσεις και την παρατηρητικότητά μας και να επιλέγουμε κατάστημα της εμπιστοσύνης μας, για να πετύχουμε την «ελάχιστη» προστασία της υγείας μας και της τσέπης μας.
  5. Να καταγγέλλουμε, στο ΚΕ.Π.ΚΑ., όποιο πρόβλημα διαπιστώνουμε, για να μην το ξαναβρούμε μπροστά μας.



Δεν αγοράζουμε προϊόντα που αυξήθηκαν οι τιμές τους εν μέσω κρίσης.

Γι’ αυτό το ΚΕ.Π.ΚΑ. δημοσιεύει τις περσινές τιμές.



Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες,

ας απευθυνθούμε στο ΚΕ.Π.ΚΑ., τηλ. 2310-233333, ώρες 09:00 – 14:30.